9.2 °C

De Pein onderuit in strafworpenfestijn

zo 21 april 2013, 23.06 uur

OPEINDE - In het ‘ahoy’ weekend mocht De Pein tegen VKC in Siegerswoude een inhaalwedstrijd spelen. Beide teams stonden op 9 punten en konden bij winst aansluiten bij de subtop in 2A. De Pein begon met een duidelijke missie. In enkele minuten werd het 4-1. In het restant van de eerste helft kwam VKC terug en op 6-8 werd er gerust.

In de tweede helft probeerde De Pein weer het initiatief te nemen, maar niet geholpen door een portie geluk en meerdere strafworpen tegen konden de Peinders echter niet meer langszij komen. In de slotfase liep VKC zelfs nog uit naar een geflatteerde 17-13 eindstand. Een groot deel van doelpunten werd vanaf de strafworpstip gescoord.
Voor beide teams een belangrijke wedstrijd waarin de korfballers uit Siegerswoude aan het langste eind hebben getrokken. De Wiegersma formatie moet nu de concurrentie uit de degradatiezone voor zien te blijven. Volgende week zal er eerst tegen titelkandidaat Vitesse in Beilen gespeeld moeten worden.