Account
Logo
Zoeken
7.9 °C
Burdaarder kozijnen voor Brandaris

Burdaarder kozijnen voor Brandaris

vr 17 januari 2014, 10.00 uur

BURDAARD - Aan Jansma Burdaard is de opdracht verstrekt nieuwe kunststof kozijnen te plaatsen op de Brandaris, de bekende vuurtoren van Terschelling. Het plaatsen van de kozijnen maakt deel uit van een uitgebreide renovatie van de bovenste verdieping. Opdrachtgever is Rijkswaterstaat en Friso Bouwgroep uit Sneek is de hoofdaannemer.

"Voor ons een leuk en uniek project", zegt directeur Minne Jansma. "We plaatsen kozijnen en dakkapellen op zeer diverse locaties, maar dit is voor ons wel heel bijzonder. We zijn zeer ingenomen met het feit dat Friso ons deze opdracht heeft gegund". De kozijnen worden op 50 meter hoogte geplaatst, direct onder de lichtkoepel. "Letterlijk een hoogstandje, waar we als bedrijf best een beetje trots op zijn", aldus Jansma.

De Brandaris valt in de allerzwaarste windcategorie van Nederland en er gelden dan ook strenge kwaliteitseisen ten aanzien van de te gebruiken materialen. De Brandaris, gebouwd in 1594, is de oudste vuurtoren van Nederland. Dat een historisch gebouw, vallend onder Monumentenzorg, voorzien wordt van kunststof kozijnen, geeft volgens Jansma wel wat aan. "Onze producten hebben de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel in kwalitatief als esthetisch opzicht. Uiterlijke verschillen met hardhouten kozijnen zijn er nauwelijks meer. En kunststof verweert en verrot niet, een groot voordeel ten opzichte van hout. Duurzaamheid en de nagenoeg verwaarloosbare onderhoudskosten zijn voor onze opdrachtgevers vaak doorslaggevende argumenten om voor kunststof te kiezen."

De werkzaamheden starten eind deze maand. Jansma Burdaard is gewend te werken op grote hoogtes. Eerder werden nieuwe kunststof kozijnen geplaatst op de uitzendmast van Smilde die door brand was verwoest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.6%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie





regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'