Account
Logo
Zoeken
14.2 °C
Start renovatie woningen in Hoedemakerspolder
Foto: WaldNet

Start renovatie woningen in Hoedemakerspolder

wo 30 april 2014, 16.47 uur

DOKKUM - In de wijk Hoedemakerspolder te Dokkum wordt in mei gestart met een grote renovatie van sociale huurwoningen. Het gaat in totaal om 136 woningen van Thús Wonen. De werkzaamheden variëren van groot onderhoud tot sloop en vervangende nieuwbouw. De woningen zijn namelijk dringend toe aan binnen onderhoud.

De keuken, de doucheruimte en het toilet zijn bij de meeste woningen sterk verouderd. Daarbij zijn de meeste houten vloeren van de begane grond er slecht aan toe. Er is soms sprake van zwamvorming waardoor de vloeren moeten worden vervangen. De zachtboard plafonds worden verder vervangen door gipsplafonds en de woning wordt voorzien van brandmelders.

De werkzaamheden in de woning zullen drie weken duren. Gedurende de werkzaamheden worden de huurders ondergebracht in volledig ingerichte logeerwoningen. Het gehele onderhoudsproject zal een jaar duren. De werkzaamheden worden door Jorritsma Bouw uit Bolsward uitgevoerd.

In het najaar van 2013 zijn de gevels en kozijnen van ruim honderd woningen al voorzien van het nodige onderhoud. Tijdens deze werkzaamheden is de enkele beglazing vervangen door hoogwaardig isolatieglas met ventilatie roosters.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers




regionaal nieuws

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding

Maximale werkstraf en rijontzegging voor dodelijke aanrijding






Poll: Als er een AZC in Dokkum komt. Wat is de beste plek?

Watertorenbuurt  
34.1%
Kalkhuisplein  
10.4%
Trije Terpen  
55.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!