Account
Logo
Zoeken
17.8 °C

Tilster vrijgesproken van beledigen ambtenaar

wo 30 april 2014, 21.30 uur

LEEUWARDEN - Hij zou een medewerker van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben uitgescholden voor 'NSB'er', maar de 29-jarige inwoner van Kootsterille ontkende in alle toonaarden. Een collega van de NVWA-ambtenaar had ook gehoord dat de Tilster NSB'er had geroepen. Ondanks twee verklaringen die in zijn nadeel waren, sprak de rechter de Tilster toch vrij. De rechter beschouwde de verklaringen van de ambtenaren niet als objectief bewijs. In tegenstelling tot bijvoorbeeld politieagenten hadden de NVWA-ambtenaren niet op ambtseed een verklaring afgelegd. 'In feite is het één op één', aldus de rechter.

De verdachte gaf toe dat hij zijn stem had verheft toen hij door de man van de NVWA werd gebeld. Dat had alles te maken met wat er in het verleden was gebeurd. Op 16 april 2009 werd het vee van de boerderij van de oom van de Tilster afgevoerd. Er was van alles gebeurd, de politie moest er zelfs aan te pas komen. De emoties laaiden hoog op en de boer reed met een tractor een stalmuur om terwijl AID-medewerkers in de stal waren. De Tilster zei dat hij zelfs een politiepistool tegen het hoofd had gehad.

Zijn oom werd door de rechtbank wegens poging tot doodslag veroordeeld tot zes maanden cel. In hoger beroep werd hij vrijgesproken. 'Het kwam allemaal weer naar boven', zei de Tilster. Hij werd gebeld omdat er een dode koe van het erf van zijn oom naar de weg moest, zodat Rendac het kadaver kon ophalen. Zijn oom zou alle medewerking hebben geweigerd. Met de koe was ook al van alles misgegaan, volgens de Tilster. Volgens hem was het dier onterecht afgemaakt. 'Voor het doodmaken van de koe was geen toestemming verleend', zei de Tilster.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog







regionaal nieuws

Meisje in botsing met auto in Drachten

Meisje in botsing met auto in Drachten


regionaal nieuws

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

Motorrijder met zijspan vliegt over de kop

regionaal nieuws

Slimme oplossing voor omgewaaide containers

Slimme oplossing voor omgewaaide containers