Account
Logo
Zoeken
13.8 °C

Dokkumer probeert ex van de weg te drukken

di 6 mei 2014, 17.15 uur

LEEUWARDEN - Twee weken nadat de relatie werd verbroken vond een Dokkumer (18) het nodig om zijn ex-vriendin de stuipen op het lijf te jagen. Hij koos voor een manier die heel anders had kunnen uitpakken: hij achtervolgde zijn ex in zijn auto en probeerde haar auto van de weg te drukken. Tenminste, zo had de vriendin het beleefd. Volgens de Dokkumer viel het allemaal wel wat mee. In feite was het een levensgevaarlijke actie: de remmen van de auto van de Dokkumer werkten niet. De man werd dinsdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

Op 12 februari zag de Dokkumer zijn ex-vriendin in De Westereen rijden. Hij ging er achteraan en bleef vlak achter de auto van zijn ex rijden. 'Omdat zij mij het bloed onder de nagels vandaan haalde', aldus de Dokkumer. Voor de rotonde van Broeksterwoude voelde de vrouw dat haar auto vooruit schoot, terwijl ze had afgeremd. De Dokkumer was achter op haar auto gereden. Volgens haar had de man wel tot vier toe met zijn auto tegen de achterkant van haar auto gedrukt. De Dokkumer zou zelfs geprobeerd hebben haar van de weg te drukken.

Dat ontkende de verdachte. Hij zei dat hij een keer tegen de achterkant van de auto van zijn ex was gereden, daar was het bij gebleven. Dat zou zijn gebeurd omdat hij te dicht achter haar reed en niet kon remmen toen zij afremde. De ex had bij de politie verklaard dat ze doodsbang was geweest. De Dokkumer zou al voor het incident hebben gedreigd dat hij haar van de weg zou rijden. Ook dat ontkende de verdachte. Hij had wel een foto van het loshangende nummerbord van de auto van zijn ex naar een vriend gestuurd, met de tekst 'Ik heb haar gedrukt'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.7%
Nee  
91.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog