'Lot De Sionsberg in handen van curator'
DOKKUM - Het lot van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum komt waarschijnlijk in handen van een curator zodra het ziekenhuis failliet wordt verklaard. Dat zeiden medewerkers van de medische staf van De Sionsberg tijdens een bijeenkomst van het personeel in De Waadwente in Dokkum. De curator kan na een faillissement een besluit nemen over welk plan tot uitvoering wordt gebracht. De medische staf is al het hele jaar bezig met een plan waar de directie niets van wil weten.
Het personeel werd door de medische staf bijelkaar geroepen in De Waadwente in Dokkum. De bijeenkomst werd door veel emotionele medewerkers bijgewoond, direct nadat het personeel te horen kreeg - van Norbert Hoefsmit - dat het Dokkumer ziekenhuis deze week failliet wordt verklaard.
Bestuur en directie werkt medische staf tegen
De medische staf is al bijna een jaar bezig met een plan maar wordt alleen maar tegengewerkt door de directie. "Communicatie van boven naar beneden is er niet. Andersom wel, maar dat wordt niet beantwoord" zo zei Ruurd Waardenburg van de medische staf tijdens de bijeenkomst. Terwijl volgens hem iedereen bereid is om de schouders er onder te gaan zetten.
Plan met investeerders ligt klaar
Een gezond ziekenhuis is nog altijd mogelijk want de medisch staf heeft een plan klaar liggen inclusief investeerders. "We gaan bouwen als we die kans krijgen". De hoop is nu op de curator die het faillissement gaat afwikkelen. De specialisten gaan ervan uit dat de curator dan aan zet komt. De medische staf wil voorkomen dat er een 'pre-pack-deal' komt, de artsen willen dit zoveel mogelijk blokkeren.
Er is daarom nu al een brief naar de rechtbank gestuurd met de plannen waarbij De Sionsberg als volwaardig basisziekenhuis door kan gaan. In de brief bieden de specialisten zich aan als alternatieve partij waarbij ook een private investeerder bij betrokken is die geld kan geven. Volgens de medische staf zijn ook de wethouders en bedrijven bereid om te gaan investeren, evenals de artsen zelf. Ook zou er een mogelijkheid kunnen bestaan om aandelen uit te gaan geven om geld te genereren.
"Het is aan de curator om een besluit te nemen. Er gaat nu een spel ontstaan tussen de BNG en Nij Smellinghe." aldus de specialisten. In elk geval is duidelijk dat De Friesland Zorgverzekeraar het plan niet wilde inzien omdat de zorgverzekeraar denkt elders goedkoper zorg in te kunnen kopen.
Slechte ervaring met Nij Smellinghe
Op de bijeenkomst werd ook duidelijk dat de samenwerking met ziekenhuis Nij Smellinghe slecht verliep. De medische staf wenst dat het laboratium z.s.m. weer terugkomt in Dokkum en de specialisten hebben de voorkeur om in de toekomst samen te gaan werken met het MCL in Leeuwarden.
Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn