Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
© Jochem Wiersma

Nieuwe reddingboot voor KNRM Lauwersoog

za 27 juni 2015, 21.30 uur

LAUWERSOOG - Zaterdagmiddag mochten de vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) station Lauwersoog hun nieuwe reddingboot " Springbok" verwelkomen.

Zaterdagmorgen vertrokken twee bemanningsleden naar Volendam om de boot op te halen. Na enkele uren varen kwam 's middags om vijf uur de springbok aan bij het KNRM station van Lauwersoog.

Deze gloednieuwe reddingboot vervangt de rubberboot Palace Noordwijk die sinds november 2006 door het station Lauwersoog wordt gebruikt voor hulpverlening op en rond het Lauwersmeer. Naast de nieuwe reddingboot krijgt de KNRM op Lauwersoog ook een nieuw boothuis, omdat de nieuwe boot te groot is voor het huidige boothuis "Anno Jan Baas" dat sinds januari 2008 in gebruik is.

De Springbok is de dertiende reddingboot van de Nikolaas-reddingbootklasse van de KNRM en is gebouwd door Shipyard Habbeké in Volendam en is uitgerust met twee motoren èn de boot heeft zelfrichtend vermogen.

Op woensdag 10 juli vond er een kantelproef plaats in de haven van de Marina in Volendam. Bij de kantelproef werd het zelfrichtend vermogen van het schip getest. De schepen van de KNRM worden gebouwd om alle denkbare weersomstandigheden te kunnen doorstaan.

De Springbok zal voornamelijk worden ingezet op het Lauwersmeer en de binnenwateren, maar kan ook worden ingezet op de Waddenzee. Naast de Springbok beschikt de KNRM op Lauwersoog ook nog over de reddingboot Annie Jacoba Visser die primair wordt ingezet op de Waddenzee.

.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity

Drachten viert Koningsdag tijdens Kingcity


kwijt / misdaad in je straat

Bowie vermist in Burgum

Bowie vermist in Burgum




kwijt / misdaad in je straat

Wie mist deze sleutel?

Wie mist deze sleutel?


regionaal nieuws

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten

Opnieuw mega druk op vrijmarkt in Drachten