Account
Logo
Zoeken
9.9 °C
Klassiekers
Ben je in het bezit van een klassieke auto? Dan ben je zonder twijfel op de hoogte van de veranderingen in de vrijstelling voor motorrijtuigenbelasting

Klassiekers

zo 22 november 2015, 12.00 uur

LEEUWARDEN - Bezitters van oldtimers uit heel Nederland weten onze provincie te vinden. Of het nu speciaal voor een evenement is als de jaarlijkse Elfsteden Oldtimer rally of op de bonnefooi: genieten van het Friese landschap doen ze zeker. Ben jij benieuwd wat er op het gebied van oldtimers gebeurt in de rest van Nederland? Wijkopenautos.nl sprak met verschillende experts over de laatste ontwikkelingen.

Ben je in het bezit van een klassieke auto? Dan ben je zonder twijfel op de hoogte van de veranderingen in de vrijstelling voor motorrijtuigenbelasting. Dankzij onder andere de inzet van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) is besloten dat de vrijstelling is behouden voor auto’s op benzine ouder dan 40 jaar. Voor auto’s die toen net 25 jaar oud waren is er een overgangsregeling. Een ander punt dat de aandacht van oldtimerverenigingen heeft is de Sloop In Eigen Beheer regeling. Voor oldtimer eigenaren die graag zelf aan hun auto klussen enorm belangrijk. Met de huidige schrapping gaan er veel onderdelen verloren. Gelukkig wordt de oldtimer tegenwoordig, mede dankzij de Federatie Historische Automobiel -en Motorfietsclubs (FEHAC), door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gezien als cultureel erfgoed. Dit is belangrijk om klassiekers ook in de toekomst te kunnen behouden.

Veel oldtimerliefhebbers doen graag mee aan rally’s om samen met anderen een of meerdere dagen te besteden aan het rijden in een klassieker. Het schakelen en sturen kan soms zwaar en moeilijk gaan, waardoor het een drempel kan zijn om aan zo’n rally deel te nemen. Met enige oefening kun je ook van zo’n rally genieten, want meestal worden er cursussen aangeboden. Zo organiseert de Dutch Historic Rally Club (DHRC) oefenritten om ervaring op te doen. Deelname aan een rally kost soms een flinke duit door de brandstofkosten, maar het publiek onderweg zal je dankbaar zijn. Bovendien is het zonde als niemand je oldtimer ziet, waarin zoveel tijd en energie is gestoken.

Hoe haal je oldtimers uit elkaar? En nog belangrijker hoe zet je ze in elkaar? Antwoorden op deze vragen kun je verzamelen door kennis uit te wisselen met andere liefhebbers. Dit kan online, maar ook de evenementen als rally’s en het bezoeken van beurzen kunnen interessante informatie en contacten opleveren.

Zo vindt van woensdag 14 tot en met 17 januari 2016 InterClassics Maastricht plaats, hét oldtimerevenement van de Benelux. Daar is onder andere 100 jaar BMW te zien en is er aandacht voor de Britse merken Bentley en Rolls Royce. Wijkopenautos heeft nog meer interessante informatie verzameld die handig is door te nemen. Voor zowel ervaren als beginnende oldtimerliefhebbers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369




regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij



regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.9%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.6%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.2%
Geen mening  
28.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!