Account
Logo
Zoeken
© WâldNet |  Door de harde wind greep het vuur razendsnel om zich heen

Nij Beets: uitslaande brand in meubelmakerij

zo 6 december 2015, 16.19 regionaal

NIJ BEETS - Zondag is in de loop van de middag een uitslaande brand ontstaan in meubelmakerij Grebo Meubelen aan de Prikkewei in Nij Beets. Tijdens de brand waren er geen personen meer in het pand en niemand raakte daarbij gewond. De brand werd rond 15.50 uur ontdekt en de brandweer werd daarop gelijk gealarmeerd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend .

Bij aankomst van de brandweer stond de boerderij al in lichterlaaie. De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. Door de harde wind brandde het vuur als een fakkel en was direct al vrijwel zeker dat de boerderij als verloren beschouwd kan worden. Zo stortte het dak van het gebouw op een zeker moment helemaal in. De brandweerkorpsen van Beetsterzwaag en Drachten zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen.

De brand was rond 17.00 uur volgens de brandweer onder controle. Het bedrijfspand in de boerderij (schuur) kan in elk geval als verloren worden beschouwd. Het woonhuis is volgens de brandweer grotendeels bespaard gebleven. Er is wel veel schade ontstaan. De bewoners krijgen hulp van Salvage met betrekking tot de afhandeling met de verzekering.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws