Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Twee teams, twee merken, één nieuw onderkomen. Citroën en Kia Dijkstra zetelen vanaf 4 januari samen in het nieuwe pand aan de Florijn 7 in Drachten

Citroën en Kia Dijkstra samen onder één dak

vr 1 januari 2015, 0.25 uur

DRACHTEN - Twee teams, twee merken, één nieuw onderkomen. Citroën en Kia Dijkstra zetelen vanaf 4 januari samen in het nieuwe pand aan de Florijn 7 in Drachten. "We konden altijd al op elkaar rekenen, maar nu worden de lijnen nog korter", verzekert directeur Michel Jetten van Dijkstra Friesland.

Het is geen pand met 'gouden kranen', legt aftersalesmanager Egge Zonderop uit. "Dat zou helemaal niet passen bij onze bedrijfsfilosofie. Nee, ons nieuwe autobedrijf is recht toe, recht aan. Netjes en transparant. Precies waar wij als Dijkstra voor staan." Jetten beaamt dat. "Dit gebouw is modern en licht. Echt helemaal van deze tijd. Maar ook knus en sfeervol. Dat past bij ons familiebedrijf."

De twee teams kijken enorm uit naar de nieuwe stek, waar zij worden samengevoegd. Dijkstra had tot voor kort de twee merken Kia en Citroën ondergebracht in aparte vestigingen op industrieterrein De Hemmen. In 2007 nam Dijkstra Citroën daar over en in 2012 Kia.
"We konden altijd al wel op elkaar rekenen, voelden ons betrokken bij elkaar", vertelt Jetten. "Onze vestigingen zaten niet zo ver bij elkaar vandaan en we wisselden al regelmatig kennis en kunde met elkaar uit. Maar aan de Florijn worden de lijnen nog veel korter."

Aparte merkbeleving
Al blijven de merken wel volledig gescheiden. Zonderop: "We zorgen voor twee aparte merkbelevingen. In de showroom is Citroën aan de ene kant te bewonderen en Kia aan de andere kant, gescheiden door een gezellige koffiecorner."

Dat is wel zo prettig voor de klant, weet de aftersalesmanager. "Kia en Citroën zijn zulke op zichzelf staande merken met een eigen achterban. Als je alleen al kijkt naar waar de merken vandaan komen; Citroën is Frans en Kia Koreaans. Citroën bestaat veel langer en heeft een merktrouw publiek. Kia is nieuw en moet nog meer een naam en publiek opbouwen."

Naamsbekendheid
In het nieuwe onderkomen in Drachten -met een werkplaats van 300 vierkante meter en een showroom van bijna 800 vierkante meter- wil Zonderop vooral aan die naamsbekendheid van Kia gaan werken.

"De komende vijf jaar gaan we echt aan de weg timmeren met dit merk. Er komen weer zulke mooie modellen aan, zoals de Kia Sportage, de Niro en de Optima SW. En Citroën staat ondertussen ook niet stil natuurlijk met bijvoorbeeld de nieuwe C3."

De teams van de Dijkstra Auto Groep kunnen niet wachten om hun klanten op hun nieuwe stek te ontvangen, verzekert Jetten. "We hebben hier lang naar uitgekeken. De medewerkers zijn ook nadrukkelijk steeds betrokken bij de inrichting. Zo vonden zij dat de eerste indeling van de werkplaats efficiënter kon en hebben we de brug dichterbij de rennersbank geplaatst, omdat dat volgens hen praktischer was."

Dankzij die inbreng past het nieuwe onderkomen helemaal bij de mensen die er komen te werken, stelt Jetten. "Wij hebben hier samen heel hard voor gewerkt. Iedereen hielp mee. Dat maakt dat we straks vol vertrouwen met elkaar hier aan de slag gaan."

Meer weten over Dijkstra? Kijk eens op www.DijkstraAutoGroep.nl

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Scooterrijder zonder papieren gewond na aanrijding

Scooterrijder zonder papieren gewond na aanrijding


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt