2.7 °C

TFS wint met 17-13

ma 14 maart 2016, 14.25 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Voor de laatste wedstrijd in de zaal van het seizoen stond Noveas uit Steenwijk op het programma. Voor beide ploegen stond er niks meer op het spel maar TFS wou zich in de laatste thuiswedstrijd van haar goede kant laten zien. Bovendien had TFS nog wat goed te maken want de uitwedstrijd ging met één doelpunt verschil verloren.

TFS begon slecht aan de wedstrijd en stond al snel met 2 doelpunten achter. Gedurende de wedstrijd kwam TFS beter in haar spel en werden er steeds meer kansen gecreëerd. Door doelpunten van Jilles de Vries en Jildou van der Vee kwam TFS met 3-3 langszij. Om vervolgens door twee doelpunten uit twee mooie aanvallen door Wiltsje Siderius en Baukje visser de leiding te nemen met 5-3. Daarna stokte de aanvalsmachine van TFS wat Noveas de kans bood om bij te blijven. De rust stand was 8-5.

Ook na de rust creëerde TFS kans op kans maar vergat het te scoren waardoor Noveas langszij kon komen met 9-9. TFS liet haar niet gek maken en kwam al snel via twee doelpunten van Baukje Visser weer op een 11-9 voorsprong. Noveas probeerde nog wel aansluiting te vinden maar het slotakkoord was voor TFS. Door doelpunten van Monique Postma, Wiltsje Siderius en Willem Visser werd de wedstrijd met 17-13 winnend afgesloten.

Zo kan TFS met een goed gevoel aan de veldcompetitie beginnen, waar nog hard gewerkt moet worden om zich te handhaven in de derde klas. Op 3 april speelt TFS haar eerste veldwedstrijd om 14:30 in Opende tegen OKO/BIES 1.

Doelpunten: Wiltsje Siderius 5, Baukje Visser, Monique Postma 3, Jitze van der Vlugt 2, jildou van der Vee, Willem Visser, Jilles de Vries en Riemer de Vries allen 1