Account
Logo
Zoeken
7.8 °C

Onrust en ziekteverzuim bij Caparis

wo 23 maart 2016, 19.45 uur

DRACHTEN - De onzekerheid rondom de nieuwe gemeenschappelijke regeling voor de sociale werkvoorziening zorgt voor onrust en een hoger ziekteverzuim bij Caparis. Minke Graafsma van de SW-cliëntenraad riep de politici van Smallingerland dinsdagavond daarom op om de besluitvorming voor herstructurering zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

,,De positie in de werkvoorziening is onduidelijk. Bovendien is de structuur, die de cliënten nodig hebben, weg. Ze weten niet meer waar ze straks terecht kunnen”, geeft Graafsma als oorzaak aan, ,,De cliënten hebben nu structuur en kunnen terugvallen op Caparis. De begeleiding is op dit moment goed en dat is nog maar de vraag bij de nieuwe tewerkstelling. We moeten goed communiceren waar ze aan het werk kunnen en hoe de coaching is geregeld”.

De sociale werkvoorziening, die onbetaalbaar is geworden, moet worden geherstructureerd. Samen met acht andere gemeente, die met Caparis werken, is er straks alleen nog plek bij de sociale werkvoorziening voor de mensen met de indicatie 'beschut werken binnen'. Dit zijn bijstandgerechtigden met een arbeidscapaciteit tot dertig procent. Voor de overige groep wordt door de gemeenten een ander oplossing gezocht.

,,De andere regeling en de versnelde afbouw van de sociale werkvoorziening duurt langer dan gedacht. Nu is er wel meer duidelijk en dat wordt door de directies ook goed uitgelegd op de locaties”, stelt Graafsma. Volgens haar is het voor de politiek zaak om door te pakken, zodat er snel een einde komt aan de onzekerheden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
56.9%
Nee  
19.9%
Geen idee  
23.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!






ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp



regionaal nieuws

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts

Vrouw (33) twee maanden de cel in voor stalken huisarts