Account
Logo
Zoeken
10.7 °C

Dutzfloors maakt met UV-behandeling houten vloer net zo sterk als tegels

Dutzfloors: maak uw houten vloer tegelsterk

za 14 mei 2016, 10.15 uur

HEERENVEEN - UV-bescherming is vooral bekend van zonnebrillen, maar het Heerenveense bedrijf Dutzfloors past het toe op vloeren. Door UV-beschermingslagen op houten vloeren aan te brengen, worden die net zo sterk en slijtvast als pvc of tegels.

Met UV-olie behandeld hout wordt al gebruikt voor onder meer deuren en keukenkastjes, maar de techniek werd nog niet eerder op grote schaal gebruikt voor houten vloeren. “Terwijl het een fantastische uitvinding is”, aldus Redmer van Dobbenburgh van Dutzfloors. “Met name voor toepassing in de keuken, waar mensen uit praktische overwegingen vaak nog kiezen voor kunststof of tegels, is het een perfecte oplossing. De UV-houten vloer combineert de sterke, slijtvaste eigenschappen van pvc of tegels met de schoonheid en uitstraling van hout.”

Innovatieve UV-techniek
De vloeren van Dutzfloors zijn van hoge kwaliteit Europees eiken en worden in eigen land geproduceerd. In het geval van de UV-houten vloer wordt het hout voorzien van twee lagen UV-olie. De eerste geeft het hout de gewenste kleur en de tweede dient als beschermlaag. Op deze manier ontstaat een sterke, slijtvaste laag die de UV-houten vloer perfect maakt voor mensen met huisdieren en kleine kinderen, of voor gebruik in keukens, hotels of de horeca. “De UV-lagen worden onder speciale lampen met een temperatuur van 800 graden in de vloer gebrand waardoor de vloer direct uithardt”, legt Van Dobbenburgh uit. “Het resultaat is een kleurvaste, onderhoudsvriendelijke vloer, waar je geen enkel omkijken naar hebt en die perfect kan worden gecombineerd met vloerverwarming.”

Over Dutzfloors
Dutzfloors, gevestigd aan de Neptunus 11 in Heerenveen, is een jong en dynamisch bedrijf dat wordt gerund door Hedwig van Dobbenburgh, Joop Jan Vrij en Redmer van Dobbenburgh, Het in 2012 opgerichte bedrijf richt zich op maatwerk. Zowel in de productie van vloeren, als in het contact met de klant. Zo zijn advies aan huis en vrijblijvende afspraken in de showroom buiten de reguliere openingstijden onderdeel van de mogelijkheden.

Dutzfloors 0512-212414 www.dutzfloors.com

Bezoekadres:

Neptunus 11
8448 CN Heerenveen

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



ondernemend nieuws

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering

Bespaar met zonnepanelen: een slimme investering


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

Geitenhouderij in Sibrandahûs mag nieuwe stal bouwen

regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland




regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt