Account
Logo
Zoeken
9.6 °C

SC Cambuur op 12 juli in Kootstertille

zo 26 juni 2016, 17.03 uur

KOOTSTERTILLE - SC Kootstertille is op dinsdag 12 juli traditiegetrouw gastheer van SC Cambuur waar de Leeuwarders het opnieuw opnemen tegen een regioteam. Met enkele onderbrekingen is SC Cambuur al vanaf het jaar 2000 te gast bij SC Kootstertille en betekent de editie van 2016 het derde lustrum van deze traditionele wedstrijd.

SC Cambuur wist zich in haar derde jaar in de Eredivisie niet te handhaven en kende een uiterst turbulente tweede seizoenshelft. Trainer Henk de Jong verliet de Leeuwarder Eredivisionist vroegtijdig maar ook de voor hem aangetrokken Marcel Keizer wist de Leeuwarders niet voor degradatie te behoeden. Dit betekent dat SC Cambuur in het nieuwe seizoen haar thuiswedstrijden in de Jupiler League weer op de vrijdagavond zal afwerken. Nadat het losweken van Fred Grim bij de KNVB niet mogelijk bleek, werd Rob Maas als nieuwe trainer aangetrokken. Maas werd na het tussentijdse vertrek van Peter Bosz naar Israel de nieuwe trainer bij Vitesse.

De Leeuwarders zagen aanvallers Rai Vloet en Kevin van Veen vertrekken en aanvoerder Sjoerd Overgoor koos voor een avontuur in Hongarije. Versterkingen tot nu zijn Chiró N’Toko(Eindhoven), Matthew Steenvoorden(FC Dordrecht), Gino Bosz, zoon van Ajax trainer Peter Bos, komt over van Heracles Almelo, Jordy van Deelen (Emmen), Raymond Gyasi(AZ Alkmaar) en Pieter Bos(SC Heerenveen). Daarnaast hoopt SC Cambuur zich nog met twee aanvallers te versterken en zingt o.a. de naam van Robert Mühren van AZ rond.

SC Cambuur kruist 12 juli wederom de degens met een regioteam met spelers van verengingen uit de nabije omgeving van Kootstertille. Het regioteam Kootstertille, dat wordt gecoacht door SC Kootstertille trainers Jan van Dijk en Minse Walda bestaat uit:
Wiebe Aardema(Be Quick Dokkum), Ruben Boekhout, Pieter Henstra, Joran Olijve, Berend Jan Schootstra en Jorrit Terpstra van Buitenpost, Romke Bos(BCV), Auke Tobias Hoekstra(Friese Boys), Johannes van der Meer(GSVV), Johannes van der Meulen(SC Twijzel), Wiebe Postma(Kollum), Fokko van der Veer(’t Fean ’58). Van organisator SC Kootstertille zijn uitgenodigd Heine Hiemstra, Douwe Kloostra, Aize Storm en de broers Gerbrand en Jouke Waaksma Bzn.

De voorbereiding van het regioteam start zaterdag 2 juli en het team hoopt op 9 juli nog een oefentegenstander te strikken. De wedstrijd van het regioteam tegen SC Cambuur op sportpark De Tille begint op dinsdag 12 juli om 19.00 uur.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie

Auto botst tegen boom bij Drachtstercompagnie





regionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met auto