Account
Logo
Zoeken
2.8 °C

Weer verliest softbaldames Drachten Diamonds

ma 27 juni 2016, 11.35 uur

DRACHTEN - De softbaldames van Drachten Diamonds speelden zondag een belangrijke wedstrijd tegen het Groningse Caribe 2. Deze staan ongeveer op gelijk niveau met Drachten maar wisten vandaag overtuigend te winnen met de stand 3-12. Hierdoor komen de Groningse dames net boven Drachten op een vijfde plaats in de competitie te staan.

In de eerste inning werd pitcher Carolien ter Braake door de Groningse slagvrouwen goed geraakt en had de verdediging van de thuisploeg de zaken nog niet op orde. De eerste beide nullen werden nog makkelijk gemaakt maar toen werden er maar liefst 6 honkslagen achtereen geslagen op ter Braake. Uiteindelijk werd trainer/coach Nanda Faber gedwongen om Brigitta de Champs te wisselen voor Carolien ter Braake.

Verdedigend werden de Diamonds weer een stuk zekerder maar de schade was reeds berokkend en de achterstand kon niet meer goed worden gemaakt. Ondanks honkslagen van Aline Obbink, Annechien Faber, Hester Smit en weer Obbink. Deze brachten slechts 3 punten over de thuisplaat voor de Diamonds. Andere mooie klappen verdwenen moeiteloos in de handschoenen van een goed werkende Groningse verdediging.

Ook pitcher Brigitta de Champs kreeg maar liefst 10 honkslagen tegen en werd door haar verdediging niet voldoende ondersteund. Dit resulteerde in een uitslag van 3-12 in het voordeel van de bezoeksters uit Groningen.

Zondag 3 juli spelen de Drachtster dames om 11.00 uur uit in Groningen tegen Caribe 3 en woensdagavond 6 juli een inhaalwedstrijd tegen Caribe 2 ook in Groningen om 19.00 uur. Deze laatste wedstrijd spelen de softbaldames zeker in een sterkte opstelling om herhaling van vandaag te voorkomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Moet de gemeente de prijzen gelijk trekken?

Ja  
87%
Nee  
6.5%
Geen mening  
6.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381

Automobilist eindigt in greppel langs afrit N381