Account
Logo
Zoeken
8.1 °C

© Jochem Wiersma |  Parkeerwachters uitgescholden, beledigd en soms bedreigd na media aandacht

Parkeerwachters doen gewoon hun werk

za 2 juli 2016, 8.30 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel schaart zich volledig achter haar parkeerwachters. Naar aanleiding van een open brief van Ondernemers Vereniging Dokkum (OVD) vond er donderdag een overleg plaats op het gemeentehuis. "Wij staan voor onze boa's, zij doen gewoon hun werk."

De ondernemers beoogden met hun schrijven een gastvrijer parkeerbeleid. Met name aan de uitvoering en handhaving door de buitengewoon opsporingsambtenaren, de parkeerwachters, kon volgens de OVD nog wel wat worden verbeterd.

Bij de redactie van WâldNet kwamen naar aanleiding van de open brief reacties binnen over parkeerwachters die tijdens hun werk worden uitgescholden, beledigd of zelfs bedreigd. De gemeente Dongeradeel bevestigt dit beeld. "Er was inderdaad sprake van negatieve reacties in de eerste dagen na de publicatie in de media, maar er zijn ook tientallen steunbetuigingen geuit richting onze parkeerwachters", laat zij schriftelijk weten.

"Wij hebben regelmatig overleg met de OVD, ook over het parkeren. Een discussie voeren via de media is niet handig. Het gevolg van de open brief was veel negatieve berichten in de media over het parkeren in Dokkum. Daar zijn zowel de ondernemers, Dokkum, als de gemeente niet bij gebaat."

"Zij doen gewoon hun werk. Wij hebben donderdag tijdens ons gesprek met de OVD aangegeven dat de open brief negatieve reacties heeft opgeroepen bij het publiek waar de boa's zich moeilijk tegen kunnen verdedigen." De gemeente heeft haar parkeerwachters een hart onder de riem gestoken. "Het college heeft aangegeven volledig achter de boa's te staan. Tijdens het gesprek van donderdag is duidelijk benadrukt dat het communiceren via de media niet gewenst is. OVD heeft aangegeven dat het niet de bedoeling is de boa's in diskrediet te brengen en zal dit ook nog communiceren."

De gemeente benadrukt dat het parkeerbeleid in Dokkum er op is gericht om de beperkte ruimte in binnenstad goed te gebruiken. "Daarom treden we op tegen foutparkeerders en handhaven we het gebruik van de parkeermeters. Tot 11.00 uur kan er gratis worden geparkeerd in de binnenstad. Op de randparkeerplaatsen, vijf minuten lopen vanaf het centrum, is het parkeren gratis."

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof