8.4 °C

V en V '68 en SC Kootstertille remiseren

wo 24 augustus 2016, 9.55 uur

GARYP - Beide teams speelden in hun eerste bekerwedstrijd gelijk en ook in het onderlinge duel kwam men remise overeen. Het werd een matige wedstrijd met een aantal redelijke kansen voor beide teams maar beide doelmannen bleven, soms met een beetje geluk, fier overeind.

De eerste kans was voor de thuisclub maar Tille doelman Albert Jan Merkus redde uitstekend op de inzet van Calvin Rooda. De thuisclub kwam na een halfuur aan een beste mogelijkheid maar de harde schuiver van Berend Wijmenga eindigde via een Tilster been in een hoekschop. Douwe Hoekstra speelde zich even later goed vrij maar oog in oog met de bijna vijftigjarige! doelman Sietze Postma van de thuisclub bleef laatstgenoemde uitstekend overeind. Tom van der Veen had namens SC Kootstertille tien minuten voor rust iets alerter moeten reageren want hij deed een prima mogelijkheid met een slap rollertje af welke naast het doel verdween.

Na de rust feitelijk eenzelfde spelbeeld. Beide teams hadden zeker de intentie om er iets van te maken maar kwamen niet echt van elkaar en van zichzelf los. Calvin Rooda kreeg na vijf minuten in het tweede bedrijf een niet te missen kans namens V en V ’68 maar doelman Albert Jan Merkus pareerde uitlopend met de voet. Beide teams kregen in de tweede helft zeker nog een aantal mogelijkheden waarvan Berend Wijmenga namens de thuisclub de beste voor zijn rekening nam maar zijn inzet verdween rakelings naast. Het team dat de overhand kreeg wisselde voordurend en tegen het einde van de wedstrijd zocht V en V ’68 het vaker in het fysieke. DE Tilsters bleven echte koel en de uiteindelijke 0-0 eindstand gaf de krachtsverhoudingen prima weer.

SC Kootstertille sluit de voorronde van de beker af met opnieuw een uitwedstrijd tegen het vorig seizoen naar de vijfde klasse gedegradeerde Suameer.