Account
Logo
Zoeken
2.7 °C
© Jochem Wiersma |  veel deelnemers vonden dit de meest vervelende hindernis. Je kon hier niet droog en schoon onder de hindernis door

Vijfde Lampex in Driezum

za 24 september 2016, 19.30 uur

DRIEZUM - Op vrijdagavond ging in Driezum voor de vijfde keer de Lampex van start.

Lampex staat voor Lytse AMPfibische EXpeditie. Het is afkomstig uit een traditie van het Engelse leger (Wampex) waarbij jonge rekruten een weekend lang taken kregen in, op, over, onder en met water.

De Lampex is een ‘lichte’ variant op de Wampex. Het is een evenement in en om Driezum-Wâlterswâld, waarbij deelnemers opdrachten krijgen rondom het water en met survival-elementen.

Aan de start verschenen 239 deelnemers in 39 ploegen. Vanaf 19.30 uur vertrokken de deelnemers vanuit Driezum in kleine busjes naar de ijsbaan in Rinsumageest. Vanaf de ijsbaan ging er met tussenpozen van enkele minuten een groep van start voor een traject van zo'n 17 kilometer. Geplaveide wegen werden gemeden, moeilijk begaanbaar terrein moesten worden bedwongen, bruggen ontbraken en soms was een kompas het enige houvast.

Ook dit jaar had de organisatie een geheel nieuwe route uitgezet. De route die men moest lopen was een soort puzzeltocht met diverse uitdagende hindernissen rondom Rinsumageest, Damwâld, Dokkum en Driezum. De teams kregen een ballon mee die ze heel bij de finish moesten inleveren.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.3%
Nee  
55.2%
Maakt me niet uit  
18.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!