10.3 °C

Tilsters mild voor buur Jistrum

zo 9 oktober 2016, 16.08 uur

KOOTSTERTILLE - Na een 6-2 overwinning nog ontevreden zijn met het resultaat klink misschien vreemd maar de uitslag had gezien het aantal doelrijpe kansen voor SC Kootstertille vele malen hoger moeten uitvallen. Verdedigend zat er ook nog wel eens een draadje los maar Jistrum weigerde, met name in de beginfase, van de defensieve slordigheid bij de Tilsters te profiteren.

De eerste tien minuten waren vreemd genoeg voor de gasten en al in de tweede minuut kreeg Idsert Radema een vorstelijke mogelijkheid om de score te openen. In kansrijke positie schoot hij de bal echter slordig en veel te slap in handen van Tille doelman Albert Jan Merkus. Enkele minuten later had Bauke Ytsma veel eerder de trekker moeten overhalen waardoor doelman Merkus nu gemakkelijk overeind bleef.

Uit de tegenstoot was Jouke Waaksma Bzn ook dichtbij een treffer maar Jistrum goalie Jacob Hamstra redde uitstekend. Na ruim tien minuten spelen kwam SC Kootstertille toch aan haar gewenste vroege voorsprong. De inzet van Jouke Waaksma Bzn kon nipt worden afgeweerd maar op het schot uit de heup van Wilco van der Heide was de Jistrumer sluitpost kansloos en leidde de thuisclub met 1-0. SC Kootstertille vergrootte binnen twintig minuten spelen haar voorsprong. Na een vlotte aanval stelde Wopke Hoekstra Jouke Waaksma Bzn in staat met een beheerste schuiver voor een 2-0 tussenstand te zorgen.

Hoekstra was even later zelf slordig bij zijn afronding want voor een nagenoeg leeg doel mistte diens inzet elke richting en belandde de bal richting hoekvlag. Precies halverwege de eerste helft had de thuisclub de wedstrijd alsnog in het slot gegooid. Een prima aanval werd door Gerbrand Waaksma dito afgerond; 3-0. Wilco van der Heide trof halverwege de eerste helft nog eens de paal alvorens Jistrum tot een tegentreffer kwam. Bij een scrimmage binnen de zestien tikte doelman Albert Jan Merkus volgens de leidsman Idsert Radema onreglementair aan en wees arbiter Drost uit Blije naar de strafschopstip.

Bauke Ytsma faalde niet vanaf elfmeter; 3-1. Maar vijf minuten later had SC Kootstertille de marge ook alweer naar drie doelpunten getild toen doelman Jacob Hamstra zich op een inzet van Wopke Hoekstra lelijk verslikte en de bal tussen zijn vingers door liet glippen wat 4-1 betekende. Vijf minuten na de thee kwam Jistrum terug tot 4-2 toen Germ van der Meer een defensief slippertje bij de thuisclub koeltjes afstrafte. Toen Jistrum even de geest leek te krijgen en op jacht ging naar de aansluittreffer sloeg SC Kootstertille counterend terug. Tom van der Veen rondde een solo uitstekend af en tekende voor 5-2.

Een minuut later had Jouke Waaksma Bzn de perfect aangesneden voorzet van broer Gerbrand moeten verzilveren maar hij kreeg ruzie met de bal en schoof het speeltuig voorlangs. Tony Bierma fleurde zijn uitstekende optreden met de mooiste treffer van de wedstrijd op toen hij met een listige boog doelman Hamstra volstrekt kansloos liet; 6-2. De Tilsters verzuimden in het slotkwartier de score naar een hogere marge te tillen maar Jouke Waaksma Bzn, inzet geblokt, en Marco Meetsma, teveel voor eigen succes, kregen de bal niet meer over de doellijn. De komende week moet de selectie van Jan van Dijk maar eens flink oefenen op de afronding want die liet in de povere derby tegen buur Jistrum duidelijk te wensen over.