8.3 °C

Ropta Boys bekert verder na revanche

zo 23 oktober 2016, 15.01 uur

IE - Vorige week ging Ropta Boys voor de competitie hard onderuit tegen Oostergo. Maar afgelopen zaterdag was Ropta Boys veel beter bij de les en wist men vlak na rust de wedstrijd te beslissen. Onder grote publieke belangstelling werd deze beker wedstrijd gespeeld. De supporters kregen een mooie en gelijk opgaande eerste helft te zien met kansen en mogelijkheden aan weerszijden. De tweede helft was na 6 minuten beslist in het voordeel van Ropta Boys en daarna was er weinig meer te beleven.

Boeiende 1e helft
Net als vorige week was de start van Ropta Boys goed te noemen. De eerste kansen waren voor Ropta Boys op sportpark “De Streng”te Ee. Tweemaal Tjidsger Braaksma die gevaarlijk werd voor het doel. Eerst na een goede pass van Willem Meinema vond Tjidsger Braaksma keeper Geert de Jong op zijn weg. Bij de tweede poging lobde hij de bal over deze keeper heen, maar er stonden voldoende Oostergo verdedigers om de bal daarna weg te werken. Vorige week lukte het Ropta Boys niet om vroeg te scoren, maar afgelopen zaterdagmiddag was het na 16 minuten wel raak. Een hard schot van Geert Linthof werd niet klemvast gepakt door de Oostergo keeper. De rebound was voor Tjidsger Braaksma die keurig aflegde op Erik de Vries. Deze speler zag zijn passeerbeweging mislukken, maar de bal viel daarna net buiten de zestien in de loop voor Geert Linthof. Hij haalde opnieuw verwoestend uit. De Oostergo keeper raakte de bal nog aan, maar verdween daarna in het doel. (0-1) Na dit doelpunt behield Ropta Boys het overwicht, maar Oostergo bleef levensgevaarlijk in de omschakeling of met lange ballen. Vooral Lars de Jong en Julius de Jong loerden op fouten van de Ropta Boys verdedigers. Maar na 22 minuten was Ropta Boys dicht bij de 0-2. Uit voorzet van Jan Meindert Castelein tikte Tim van der Voort de bal tegen de paal. Een minuut later ging een schot van Edwin de Vries nog rakelings over. Naarmate de eerste helft vorderde begon Oostergo beter te voetballen. Na 25 minuten mocht Ropta Boys de handen dichtknijpen na een eigenlijk niet te missen kans voor Julius de Jong. Hij werd vanaf rechts met een perfecte voorzet van Lars de Jong bediend bij de tweede paal, maar van heel dichtbij ging zijn inzet via de lat over het Ropta Boys doel. Deze mogelijkheid gaf Oostergo wel het sein tot beter voetbal. Men kreeg enkele mogelijkheden, maar invaller keeper Hillebrand Tanja behield steeds goed het overzicht en voetbalde daarnaast goed mee. Toch kreeg Oostergo de grootste kans om voor rust op gelijke hoogte te komen. Door geklungel in de Ropta Boys verdediging komt de bal bij de geheel op rechts vrijstaande Lars de Jong. Ongehinderd haalt deze speler hard uit en laat keeper Tanja kansloos, maar nu stond de paal succes voor Oostergo in de weg. Ropta Boys kwam hierdoor met de schrik vrij. De rust werd hierdoor bereikt met een nipte 0-1 voorsprong voor Ropta Boys.

2e helft snel beslist
Gezien de eerste helft was de verwachting dat er nog een spannende tweede helft zou volgen. Niets was minder waar. Want in de 5e minuut na rust wist Willem Meinema op werkelijk schitterende wijze te scoren. Vanaf rechts steekt hij naar binnen en schiet met zijn linkerbeen, vanaf net buiten de zestien meter, de bal met een mooie boog onhoudbaar in de kruising. (0-2) Deze prachtige goal kreeg een minuut later een goed vervolg. Het was Erik de Vries die in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De terecht toegekende penalty werd door Erik de Vries eigenhandig verzilverd, ondanks dat de bal nog werd aangeraakt door Oostergo keeper Geert de Jong. (0-3) Deze perfecte start van Ropta Boys in de tweede helft kwam Oostergo niet te boven. Het restant van deze tweede helft was plichtmatig. Beide ploegen probeerden er nog wel iets van te maken, maar de scherpte was er niet meer. Ropta Boys hoefde niet zo nodig meer en Oostergo had min of meer haar verlies geaccepteerd. Oostergo was in het vervolg van de tweede helft nog het dichtst bij een doelpunt. Een schot van Johannes Meinsma verdween via de lat over het doel. Ropta Boys had met wat meer scherpte vaker kunnen scoren, maar de laatste pass kwam in de tweede helft niet uit de verf. Voor Ropta Boys waren er nog een paar mogelijkheden voor de invallers Yorrick Elzinga, Nik van der Voort en Zjéne van Dam. Oostergo keeper Geert de Jong wist met enkele goede reddingen zijn ploeg te behoeden voor een grotere achterstand. De allerlaatste kans was Voor Julius de Jong. Hij plukt een voorzet perfect uit de lucht, maar ziet daarna zijn inzet net naast het Ropta Boys doel verdwijnen. Uiteindelijk blies de beste man van het veld, scheidsrechter D van Gulik, deze wedstrijd naar een goed einde. (0-3)

Conclusie: Ropta Boys revancheert zich en wint verdiend van Oostergo voor de beker. De competitie is natuurlijk belangrijker, maar deze winst geeft vertrouwen voor volgende week uit tegen Beetgum. Nu maar hopen op een mooie tegenstander in de beker en als het even kan een thuiswedstrijd op sportpark “De Fiver”. Afwachten maar. Eindstand: 0-3.