Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

'Strand en Waadolympiade bij Wierum'

do 3 november 2016, 21.32 uur

WIERUM - Het dorp Wierum is sinds enkele maanden bezig met de ontwikkeling van plannen voor een strand en een Waadolympiade bij het dorp. Door een aantal zaken te combineren wordt het realiseren van een zandstrand bij Wierum in het kader van Kulturele Haadstêd nader onderzocht. Het dorp wil zich inzetten voor de combinatie van het organiseren van een Waadolympiade met de mogelijkheid voor buitendijkse strandrecreatie in 2018, waaronder het slik sleeën en andere sporten op het wad.

Onder de naam 'Wierum in 2018, zand en slik' is een start gemaakt met de ontwikkeling van de plannen. De gemeente Dongeradeel faciliteert. In het kader van het ANNO project “Noordoost aan het wad” is ondersteuning uit de regio mogelijk. Wetterskip Fryslân zet zich in om zand van het project Vijfhuizen en het buitendijks gebied beschikbaar te stellen voor het evenement en een zandoppervlak voor recreatie en natuur ontwikkeling.

Bij het project van het Wetterskip komt 60.000 kubieke meter zand vrij, dat voor een strand bij Wierum gebruikt kan worden. "Alles is nog in een vroeg stadium maar men is zeer optimistisch over de kans van slagen. We moeten hier echter wel actief aan meewerken en vooral aan meedenken, en dit kan en wil dorpsbelang niet alleen", zo schrijft het Wierumer dorpsbelang.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'





regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!