Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

VIOD Vrouwen krijgt voetballes

zo 4 december 2016, 15.48 uur

DRIEZUM - Na afloop van de wedstrijd tussen Jong Pec Zwolle en VIOD VR1 waren beide trainers tevreden. Sebastiaan Borgardijn uiteraard omdat zijn team de nummer twee van de ranglijst met 1-0 had verslagen, maar nog meer omdat zijn speelsters de 1-0 voorsprong simpel wisten te verdedigen. Dit in tegenstelling tot de wedstrijd in Driezum toen met name in de tweede helft Zwolle faalde in de omschakeling. Freddy Bollegraaf was tevreden of beter geformuleerd berustte zich in de kleinst mogelijk nederlaag omdat hij met eigen ogen zag hoeveel beter de Zwollenaren waren. Hij had ook genoten van het fantastisch voetbal van de tegenstander.

Toch zal Jong Pec Zwolle geen kampioen worden. Daarvoor mist het team scorend vermogen. Alleen Kely Pruim wist één van de vele kansen te benutten.

Alleen in het eerst kwart van de wedstrijd gaf VIOD nog enigszins partij. Met name Rafaela Dijkstra werd een paar keer diep gestuurd en kreeg weliswaar een honderd procent kans. Maar Dijkstra beheerst nog niet de handeling om vanaf links het strafschopgebied binnenkomend de bal te verplaatsen naar het sterke rechterbeen. Nu produceerde zij met links een slap schot die keepster Tirsa Postma niet verontrustte. Daarna had Postma haar keepershandschoenen alvast kunnen prepareren voor haar volgende wedstrijd. VIOD zou namelijk niet meer gevaarlijk in de buurt van haar domein, het doelgebied, komen. Het was alleen maar Zwolle wat de klok sloeg.

Met fantastisch positiespel en imponerende individuele acties kreeg VIOD voetballes. Ongekend in deze competitie en wellicht de afgelopen jaren. In de 35e minuut kwam Kely Pruim als winnaar uit de bus in een 2-1 situatie bij de linkercornervlag. Daarna passeerde zij keepster Anna Reitsma door de benen in de korte hoek.
Het was dezelfde Reitsma die VIOD in de tweede helft behoedde voor een grote nederlaag. Met prachtige reddingen wist zij o.a. Maud van Asbroek, Kely Pruim en Jeslin Niens van scoren af te houden. Dat VIOD kansloos verloor van het best spelend team van de competitie werd gelaten geaccepteerd. Volgende week hoopt men het sterke IJzendijke, dat de gedoodverfde kampioenskandidaat RCL op een gelijkspel hield, meer tegenstand te bieden. Dit zou dan de opmaat moet worden voor wellicht de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Want op 17 december strijden RVVH en VIOD voor een plek bij de laatste acht in het bekertoernooi, waarna een kans bestaat om een eredivisionist te loten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost