12 °C

DTL niet opgewassen tegen sterk Harich

ma 5 december 2016, 10.28 uur

HANTUM - Zaterdag speelde het vlaggenschip van DTL uit Hantum tegen Harich uit het gelijknamige dorp in Súdwest Fryslân. Beide ploegen zijn geen onbekenden van elkaar en meestal gaat de winst naar de tegenstander van vandaag. De belangen waren groot want winst was voor beide teams noodzakelijk om de onderste regionen van de 2e klas te verlaten.

In het begin van de wedstrijd vielen de goals om en om maar al snel bleek dat Harich, dat met veel bravoure speelde, de wedstrijd al in de eerste helft naar zich toetrok. Waar DTL veel pech had in de afronding was het Harich dat optimaal profiteerde van de foutjes aan de Hantumer kant. Kwam nog eens bij dat DTL niet heel erg gelukkig was met de scheidsrechterlijke beslissingen. Dit alles bij elkaar opgeteld stond er bij rust een nadelige 4-10 ruststand op het scorebord.

Reden voor coach Anne Durk Lootsma om in de rust met een scherpe speech DTL weer bij de les te krijgen. De intenties waren goed en de wil om er wat van te maken ook zeker maar het was Harich die ook in de tweede helft de regie bleef houden. DTL wist de marge nog wel iets te verkleinen maar de gasten speelden een gewonnen wedstrijd. Met het inbrengen van een wissel werd er getracht iets meer schwung in het spel van DTL te krijgen. Dit slaagde maar bij Harich lukte op dat moment alles, zoals zo vaak bij een team wat in de winning mood zit, en met enig fortuin wisten ze de eindstand op 14-24 te zetten.

Tegen dit sterk spelend Harich had DTL geen schijn van kans. Lang tijd om te treuren is er echter niet want a.s. zaterdag wacht ROG 1 alweer. Een tegenstander die ook nog maar 2 punten heeft vergaard dus DTL zal er alles aan doen om naast de Groningers op de ranglijst te komen.