7.1 °C

Sparta - Vlug en Vaardig (G)

zo 11 december 2016, 20.09 uur

GARYP - Sparta Zevenhuizen niet opgewassen tegen de 8 geoliede vechtmachines uit Garijp.
De laatste thuiswedstrijd van 2016 werd afgelopen zaterdag gespeeld tegen Sparta Zevenhuizen. Een tegenstander waar de Garipers het traditioneel lastig mee hebben. Daarom werd voor de wedstrijd besloten om de spelers op te peppen met de beats van Gabber Piet met Hakken en Zagen. Met zo’n instelling begong Garijp ook het duel.

Waar het bij de reserves van Vlug en Vaardig (G) nog doelpunten regende, bleven deze in de eerste helft van deze wedstrijd lichtelijk achterwege. Toch was het Miranda Veenstra wie Vlug en Vaardig, na exact 321.35 seconden op voorsprong zette. Miranda Veenstra, die haar waarde dit seizoen al meermaals bewees voor Vlug & Vaardig, bewees ook deze wedstrijd weer een meerwaarde voor de ploeg uit Garijp te zijn. Na de 1-0 van Vlug & Vaardig was het Sparta dat even het voortouw nam. Het was na 11 minuten spelen dat het 13(!) minuten lang een onveranderde stand van 2-3 op het scorebord stond. Hierna was het nogmaals Sparta wie het eerst de korf wist te vinden, 2-4. Maar via 2 goals van Remco Schraa, die blijkbaar weer zin had om te verdedigen, kwam de Garipers weer op gelijke hoogte, 4-4. En zoals goed voorbeeld doet volgen, zijn het Arjen Brander, bij wiens geboorte de twijfel onstond of het een baby betrof of een grizzlybeer, en Miranda Veenstra die de stand op 6-4 brengen en kort hierna luidde ook het rustsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter.

Dat de beats van Gabber Piet niet bleken te helpen was in de eerste helft al erg snel duidelijk. Welke muziek er in de box door coach Ron Berkenbosch in de rust is afgespeeld heb ik helaas geen weet van, maar toch kwam er een heel ander vlaggenschip van Vlug en Vaardig uit te kleedkamers lopen. Waar het de eerste helft nog aan scherpheid en afronding ontbrak, wordt dit in de tweede helft door menig publiek vergeten.

In de tweede helft was het Remco Schraa, die in zijn glorie dagen door menig korfballer kenner de Andy van der Meyde van het korfbal werd genoemd, een compliment die zijn werga in de korfbal niet kende, die de score voor Vlug en Vaardig opende. Door onder andere doelpunten van Corrie Betten (2x), Arjen Brander (2x) en Roel Schipper (3x) bracht Vlug en Vaardig de stand halverwege de tweede helft op 16-7. Op dit moment was de wedstrijd zo goed als gespeeld. Femke Feenstra, dit seizoen overgekomen van Pallas ’08 zorgt middels de enige benutte vrije bal van de Gariper voor de 17-7. Vele jeugdspelers van Vlug en Vaardig zorgen voor een adembenemende sfeer in de Westermar, waardoor de wedstrijd met attractief korfbal wordt uitgespeeld. In de slotfase scoorde de een andere antilope van Vlug van Vaardig de 19-10, namelijk de breedste man van Vlug & Vaardig; Roel Schipper. Dezelfde Roel Schipper zorgde ook voor het laatste wapenfeit van de zaagmachines van Vlug & Vaardig en dit zorgde ervoor dat er na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter staat er een mooie verdiende stand van 20-12 op het scoreboard stond. Deze uitstand was vooral te danken aan de uitermate goede tweede helft. Een prima overwinning voor de vechtmachines van Vlug & Vaardig.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar het pittoreske Hollandscheveld, waar HHV de volgende horde is voor de gladiatoren uit Garijp. De zaalschoenen zullen geslepen worden. De wedstrijd begint om 20:40. Eens kijken of de ploeg uit Hollandscheveld wel is opgewasen tegen het totaalkorfbal van de spelers van Ron Berkenbosch.