3.1 °C

VV Dokkum heeft geen kind aan Rottevalle

ma 12 december 2016, 11.15 uur

DOKKUM - Op zaterdag 10 december speelde de v.v. Dokkum de laatste wedstrijd voor de winterstop. Rottevalle kwam op bezoek en Dokkum wilde heel graag als de nummer één die winterbreak in. Trainer Gerrie de Boer, die afgelopen week zijn contract verlengde, kon beschikken over een volledig fitte selectie.

Vanaf de eerste minuut liet Dokkum blijken alleen voor de winst te gaan. Het herkende al snel dat de tegenstander weinig vertrouwen had en joeg de ploeg flink op. Dat resulteerde in de 7e minuut al in de 1-0. Een mooie actie van Marco van Dijk, aan de linkerkant, werd door topscorer Martijn Jongeling handig in het doel gewerkt.

Dokkum was heer en meester op alle fronten en kreeg de ene mogelijkheid na de andere. De actieve Sybren Oegema werd vier minuten later goed diep gestuurd en knalde met zijn linker de bal in de korte hoek: 2-0! Rottevalle probeerde het wel maar kon Dokkum geen moment pijn doen.

In de 24e minuut brak de tijd voor de levensgevaarlijke en hardwerkende Marco van Dijk aan. In 4 minuten tijd wist deze “wrotter” twee keer het net te vinden en bracht daarmee de stand binnen 30 minuten op 4-0! De wedstrijd was volledig in het slot gegooid, Rottevalle liep er troosteloos bij.

Na de rust was de wedstrijd een stuk minder goed. Dat zie je natuurlijk vaker als het in de eerste helft zó makkelijk ging. De scherpte was eraf, de adrenaline was weg en dus werd het een slordig aanzien. Toch wist Dokkum nog twee keer te scoren middels Martijn Jongeling en Ynte van Hijum. Rottevalle wist tussendoor de eer enigszins te redden met een doelpunt, waardoor de eindstand op 6-1 kwam te staan.

Met 27 punten uit 13 wedstrijden gaat Dokkum als trotse koploper de winterstop in. Herbstmeister! Een puike prestatie in een competitie waar iedereen van iedereen kan winnen. De nummers twee (Wykels Hallum) en drie (ONT) staan wel op respectievelijk één en twee punten afstand, de competitie is dus nog lang niet gespeeld.

Op 28 januari hervatten Gerrie de Boer en zijn mannen de competitie uit tegen ONT.