8.2 °C

DOS verliest van concurrent De Plakkers

zo 18 december 2016, 11.01 uur

KOLLUMERSWEACH - De volleyballers van DOS hebben zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door te verliezen van naaste concurrent De Plakkers. In een spannende thuiswedstrijd, waarin de ploeg hard werkte, waren de Snekers uiteindelijk terecht met 1-3 (25-23, 16-25, 22-25, 25-27) te sterk. Opnieuw lagen de vele individuele fouten ten grondslag aan de nederlaag.

DOS begon in de vaste opstelling en supersub Jan van Slageren nam plaats op de reservebank. In de eerste set leek het erop dat het een mooie dag voor de Kollumerzwagers kon worden, er werd goed gespeeld. In de aanval waren het echter eigenlijk alleen Peter Wolters en Cornelis van Slageren direct bij de les waren en hun punten scoorden. Dit zorgde ervoor dat de tegenstander redelijk in de buurt kon blijven. Later in de set begonnen de andere aanvallers er ook doorheen te komen en werd een comfortabele 24-19 voorsprong genomen. Door enkele fouten in de pass, de set-up en de aanval werd het nog even spannend, maar een simpele aanval in de hoek van het veld van Douwe Kooistra maakte een eind aan alle spanning.

Het tweede bedrijf werd een groot fiasco. De gastploeg nam direct een 0-10 voorsprong en besliste daar de set al. In de loop van de set knokte DOS zich via een prima puntenserie nog terug, maar was het veel te laat om nog iets te kunnen betekenen.

In de sets erop hadden de Kollumerzwagers genoeg kansen om het initiatief over te nemen van de Snekers, in de vierde set forceerde de ploeg via een prachtige serie blokkeringen zelfs een setpunt, maar voorkwamen persoonlijk fouten nieuwe setwinst.

DOS staat door het verdiende puntje op een teleurstellende negende plek met vierentwintig punten uit elf wedstrijden en kan zich even helemaal resetten in de winterstop. Daarna staat op 13 januari direct de moeilijk vrijdagavond uitwedstrijd in Bolsward op het programma.