Account
Logo
Zoeken
6 °C

VIOD vrouwen lopen nu PSV mis

zo 18 december 2016, 17.20 uur

DRIEZUM - En weer strandde het vrouwenteam van VIOD in de zicht van de haven. Boorde Jong Twente vorig seizoen een wedstrijd tegen Ajax de Driezumers nog door de neus, nu was het topklasser RVVH die er voor zorgde dat PSV niet naar ‘Treffers Heech’ maar naar Ridderkerk afreist voor de achtste finales in de strijd om de KNVB beker. Nikki de Roest profiteerde vlak na rust van geklungel in de VIOD-verdediging. Tot overmaat van ramp miste Lisanne Kempe halverwege de tweede helft een penalty.

VIOD had zich ten koste van o.a. DSE (Etten-leur) en Amstenrade geplaatst bij de beste zestien (amateur)teams van Nederland. Het lot koppelde het team van Freddy Bollegraaf aan RVVH. Een oude bekende, want de Ridderkerkers promoveerden in juni via de nacompetitie naar de topklasse. Na een aarzelend begin sprokkelen de pupillen van trainer Nasser Abdalla langzamerhand de broodnodige punten binnen, wat tot een negende positie op de ranglijst heeft geleid. De winnaar van deze bekerwedstrijd was vooraf al verzekerd van een thuiswedstrijd tegen een eredivisionist. Dus de belangen waren groot.

VIOD kon in de eerste twintig minuten het hoge tempo van RVVH bij lange na niet bijbenen. Het werd op alle fronten overrompeld en mocht van geluk spreken dat spits Shayenne Ledes een aantal keren in de afronding volkomen faalde. Het rendement van deze geweldige voetballer is ontzettend laag. Zij presteerde het om drie keer oog in oog met keepster Anna Reitsma te komen. Evenveel keren schoot zij de bal simpel in de handen van de goalie uit Burgum. VIOD toverde één fantastische aanval op het veld. Uiteindelijk was het Femke Mulder die de prachtige voorzet van Marissa Elzinga op een haar na miste.

In de rust waarschuwde Freddy Bollegraaf zijn meiden om zorgvuldiger te zijn in de opbouw en geen risico’s te nemen. Het advies was blijkbaar aan dovemansoren gericht. Koud stonden de 22 speelsters in het veld of het ging gruwelijk mis. Keepster Anna Reitsma speelde de bal, net buiten het strafschopgebied, in de voeten van aanvoerster Aafke de hoek, die op korte afstand gedekt stond door Shayenne Ledes.

De Hoek schrok zichtbaar toen zij uit haar rug ook Nikki de Roest nog zag komen aansnellen. Voordat zij er erg in had, had De Roest de bal veroverd en keepster Reitsma met een prima schot kansloos gelaten. Maar misschien had de wedstrijd deze goal ook wel nodig. VIOD kroop uit haar schulp en bood prima tegenstand aan de topklasser. Halverwege de tweede werd Hilde van der Meulen binnen ‘de zestien’ gehaakt en wees scheidsrechter van Duuren naar de stip.

Lisanne Kempe schoot de bal daarna tot ontzetting van de meegereisde supporters op de paal. Het was voor de vrouw met de fluwelen traptechniek voor de tweede keer op rij dat zij vanaf elf meter miste. Eerlijkheidshalve moet worden geconcludeerd dat RVVH de grootste kansen creëerde. Of de lat of keepster Anna Reitsma stonden in de weg voor de definitieve genadeklap. Femke Mulder was, na een bekeken pass van Hilde van der Meulen, voor VIOD nog dichtbij een doelpunt. Keepster Beau Suurland redde ternauwernood.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!