Account
Logo
Zoeken
9.4 °C

Zaalteam VIOD stelt zwaar teleur op OFK

ma 16 januari 2017, 15.22 uur

DRIEZUM - Vooraf waren de drie eredivisieteams Nieuw Roden, Drachtster Boys en Drs. Vijfje samen met de koploper in de hoofdklasse VIOD favoriet voor de titel van het belangrijkste zaalvoetbaltoernooi in het Noorden, het OFK, te Franeker. Zowel VIOD als Nieuw Roden dropen met de staart tussen de benen al na de kwartfinales af. Drachtster Boys en Drs. Vijfje maakten hun favoriete rol wel waar. De Drachtster wonnen de finale van de Groningse studenten met 3-0.

VIOD kreeg op de finaledag zes doelpunten tegen, waarvan vijf door slordig balverlies. Alleen Drachtster Boys wist in de poulefase ‘op eigen kracht’ keepster Anna Reitsma te verslaan. Zaalvoetballen blijft dus nog steeds een spelletje van wie de minsten fouten maakt wint. In de eerste poulewedstrijd trof VIOD Broekster Boys. Een team waarvan de meeste meiden in VIOD 2 en 3 op het veld voetballen. Het zaalteam van VIOD kwam al naar 20 seconden op voorsprong, maar het was Baukje de Vries die met een prachtige schijnbeweging Anna Reitsma passeerde en scoorde.

Broekster Boys verzuimde daarna op voorsprong te komen. Toen VIOD wel de leiding nam, zat iedereen op een monsterscore te wachten. Het tegendeel was waar. Nynke Hooghiemster zette beide teams weer op gelijke hoogte. Even sloeg de paniek in de tent, maar uiteindelijk zou VIOD toch met 4-2 winnen. Maar de credits gingen naar Broekster Boys, die daarna wonnen van Wolvega en maar nipt met 1-0 verloren van de latere toernooiwinnaar Drachtster Boys.

VIOD verloor de tweede wedstrijd van Drachtster Boys. Alleen in de laatste minuut sloeg de vlam even in de pan. VIOD stond met 2-1 achter toen doelpuntenmaakster Demi Roggeveen in het strafschopgebied werd gevloerd. Echter de scheidsrechter legde de bal tien centimeter buiten de cirkel. Daarna lokte Jessie Prijs een gele kaart uit om onvoldoende afstand in acht te nemen. Ook coach Symen Abe Hoekstra deed nog een duit in het zakje door de scheidsrechter bewust verbaal fel aan te vallen op eerdere beslissingen. Al met al kostte dit onsportieve gedrag zoveel tijd, waarmee de bal uit de vrije trap in alle haast en in het eindsignaal tegen de voeten van een speelster van Drachtster Boys belandde, die ook nu weer niet de juiste afstand stonden. Het matige spel van VIOD verdiende trouwens ook geen punt. De laatste poulewedstrijd werd eenvoudig met 4-0 gewonnen van FC. Wolvega.

In de kwartfinale trof VIOD het verrassend sterk acterend Emmeloord. Dat toernooivoetbal niet te vergelijken is met de competitie bewezen de polderbewoners. VIOD had in de competitie nog met
8-0 gewonnen. Daarna leed Emmeloord, dat in de competitie onder de naam Ens zaalvoetbalt, nog maar één nederlaag. Emmeloord strafte twee keer balverlies van respectievelijk Femke Mulder en Ingrid Brouwer genadeloos af. Een minuut voor het einde was het notabene keepster Anna Reitsma die de aansluitingstreffer scoorde. Dit doelpunt kwam echter te laat. Daarvoor hielp VIOD de ene naar de ander kans om zeep, maar had aan de andere kant geluk dat Emmeloord slordig was in de counter.

Na afloop probeerde coach Jouke Dantuma zich nog te verdedigen door te wijzen op het feit dat VIOD wel de bovenliggende partij was. Hij werd toen door zijn vrouw met beide voeten op de grond gezet door de opmerking: ‘Jullie speelden de hele dag ver onder de maat en dan verdien je ook niet om te winnen.‘ Een waarheid als een koe. VIOD, de winnaar van het Diamanttoernooi ging de bietenbrug op en kan zich nu gaan focussen op de competitie en de beker. Voor meer foto’s zie facebookpagina VIOD Vrouwen 1.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
27.3%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27.3%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
19.7%
Geen mening  
25.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

Feanster duo verdacht van meerdere diefstallen

regionaal nieuws

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog

Streep door gaswinning boven Schiermonnikoog



regionaal nieuws

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Zorgen over toekomst van theater op Campus Kollum

Poll: Horen dorpshuis en theater de Colle bij elkaar?

Ja  
51.8%
Nee  
25.9%
Weet niet  
22.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'

Verdachte van mishandeling ziet 'boze geesten'