9.2 °C
Thijs Roukens Nederlands Kampioen Squash
© WâldNet

ma 16 januari 2017, 15.47 uur

DRACHTEN - Afgelopen weekend werd er op de banen van Squash Zwolle door de beste 55 junioren van ons land gestreden om de titels Nederlands Kampioen tot 11 jaar, 15 jaar en tot 19 jaar. Thijs Roukens, Dave Kuiper en Yago Koers mochten de eer hoog houden voor squash in het Noorden. Dave Kuiper was met zijn 7 jaar de op één na jongste deelnemer van het NK en mocht samen met zijn trainingsmaatje Yago Koers (8 jaar) voor het eerst ruiken aan het grote werk. Beide jongens kwamen echter nog te kort om mee te kunnen in de categorie tot 11 jaar, maar daar hebben ze dan ook nog een paar jaar de tijd voor.

Hun grote voorbeeld Thijs Roukens (18 jaar) deed 4 jaar gelden voor het eerst mee aan het NK jeugd wat toen plaats vond in Drachten. Toen in 2013 verloor Thijs nog van Frank Goossens in de eerste ronde van het toernooi. Nu 4 jaar later treffen ze elkaar in de finale tot 19 jaar.

Thijs versloeg op zijn weg naar de finale Kevin Walst en Dennis Krukkert zonder een game te hoeven af te staan. Frank had het iets lastiger daar waar hij in de halve finale het 15 jarige talent Tom Schreurs tegen het lijf liep. Toch wist Goossens ook zonder een game te morsen de finale te bereiken.

De eerste game tussen beide heren ging tot 6-6 gelijk op waarbij beide uiterst verzorgt squash lieten zien. Daarna schroefde Roukens het tempo wat omhoog waardoor Goossens moeite had om de juiste ballen te blijven spelen en ging de eerste game met 11-6 naar Roukens. Na wat snelle tips van zijn coach Sipke Wiersma tussen de games door begon Roukens met steeds meer vertrouwen en ontspanning te spelen en liet hij Goossens geen seconde meer in zijn spel komen. De tweede game werd met 11-1 gewonnen. De derde game wist Roukens zijn spel door te trekken en wist hiermee de vel begeerde titel van Nederlands Kampioen op zijn naam te schrijven door ook de laatste game met 11-1 te winnen.