4 °C

Flamingo’s 1 - It Fean/Boelenslaan

zo 29 januari 2017, 14.10 uur

BUITENPOST - Flamingo’s 1 wint spannende derby van It Fean/Boelenslaan

Zaterdag 28 januari stond de wedstrijd Flamingo’s 1 tegen It Fean/Boelenslaan 1 op het programma. Het vorige duel tussen beide ploegen was geëindigd in een gelijkspel van 15-15. Zowel de bouwbedrijf Tamminga-formatie als It Fean/Boelenslaan waren gebrand om alle punten te pakken. Na een spannende wedstrijd trok de Flamingo’s aan het langste eind en zorgde ervoor dat de punten in Buitenpost bleven.

It Fean/Boelenslaan 1 begon de wedstijd goed en zette de eerste punten op het scorebord. Natuurlijk konden de Flamingo’s niet achterblijven en scoorde door goed samenspel, waardoor de stand gelijk werd (3-3). Hierna domineerden de Flamingo’s in de eerste helft, zodat er een ruststand van 12-7 werd genoteerd. Na rust begon It Fean/Boelenslaan sterk en wisten de scores weer dichterbij elkaar de brengen (13-11). De thuisploeg had echter een passend antwoord en breidde de score uit tot 18-12.

It Fean/Boelenslaan liet zien dat de wedstijd voor hun nog niet voorbij was en begon met een slotoffensief, maar er was niet genoeg tijd meer om met een uitslag in het voordeel van It Fean/Boelenslaan te eindigen. Met een eindscore van 19-16 gaf scheidsrechter Talstra het eindsignaal en zorgde de Flamingo’s ervoor dat de punten in Buitenpost bleven.

Door het winnen van deze wedstrijd heeft Flamingo’s 1 de koppositie nog steeds in handen. Volgende week 4 februari staat voor de Flamingo’s een andere derby op het schema, namelijk tegen Harkema 1 om 19.45 uur in Harkema. It Fean/Boelenslaan 1 mag het gaan opnemen tegen Lintjo 1 om 18.40 uur in Surhuisterveen.