6.1 °C

WSG DraGor D1 wint van Wetterwille D1

zo 29 januari 2017, 23.31 uur

DRACHTEN - De dames van DraGor traden deze week aan tegen dames 1 van Wetterwille. Folkert de Haan gaf de dames een duidelijke boodschap mee: denk aan de afgesproken systemen en zorg dat we deze wedstrijd als team binnen slepen. Vol goede moed sprongen de dames van DraGor het water in.

Maaike de Boer veroverde gelijk de bal. Hermien de Boer was vervolgens meteen aanspeelbaar en maakte direct het eerste doelpunt. Niet lang daarna maakt Hermien de Boer ook het tweede doelpunt voor DraGor. Wetterwille wist in de laatste minuut ook nog het doel te vinden. De stand na de eerste periode was 2-1.

Door een persoonlijke fout van DraGor kon Wetterwille de stand gelijktrekken. De verdediging van DraGor zat goed dicht, daardoor konden de dames van Wetterwille deze periode niet meer scoren. Maaike de Boer en Johanna Merkus scoorden nog 2 doelpunten. Daardoor was de tussenstand na de tweede periode 4-2.

In de derde periode trok DraGor de wedstrijd verder naar zich toe. Maaike de Boer, Esther de Haan en Laura Hager scoorden snel achter elkaar 3 doelpunten. Door een dubbele fout aan de kant van DraGor werden er twee speelsters uitgestuurd; Wetterwille had dus een dubbele man-meer! Door puik verdedigingswerk, verwarring aan de kant van Wetterwille en goed keeperswerk van Astrid de la Fosse, wisten de dames van Bergum deze buitenkans niet te benutten. De dames van Drachten gingen meteen in de tegenaanval en Hermien de Boer wist daar uit te scoren. De stand aan het einde van de derde periode was 8-2.

Beide teams waren erg fysiek in de laatste periode van de wedstrijd. Binnen 20 seconden maakte Wetterwille een doelpunt. Snel daarna maakten ze de 8-4. Door een verdedigende fout van Wetterwille had DraGor een man-meer. Folkert de Haan vroeg een Time-Out aan, waardoor de dames even tot rust konden komen. Maaike de Boer wist deze man-meer goed af te maken. Binnen een minuut kreeg Wetterwille opnieuw een tijdstraf. Wederom kon Maaike de Boer deze kans benutten. In de laatste minuten wist Wetterwille nog 2 keer het net te vinden. De eindstand van de wedstrijd was 10-6. Coach Folkert de Haan was zeer tevreden over het samenspel. "De dames zijn in de winning mood."

Doelpuntenmakers: Maaike de Boer 4x, Hermien de Boer 3x Johanna Merkus 1x Esther de Haan 1x Laura Hager 1x