4 °C

Kompenijster korfballers op dreef

ma 30 januari 2017, 14.42 uur

LEMMER - Iedereen ging er vanuit dat er op zaterdagavond een spannende wedstrijd op het programma zou staan. Maar niets bleek minder waar. De vorige ontmoeting eindigde in een remise, waar TFS nog van geluk mocht spreken dat het in de laatste seconden van de wedstrijd de gelijkmaker door de korf wist te krijgen.

Na drie minuten spelen wist Lemmer wel op een 1-0 voorsprong te komen door een strafworp te benutten. In dezelfde minuut wist Monique Postma met een vrije bal de groenhemden weer op gelijke hoogte te brengen. Vanaf hier lukte alles bij TFS en gingen alle ballen door de korf. De Kompenijsters overklasten Lemmer volledig en wisten via doelpunten van onder andere Willem Visser, Marrit Nijmeijer en Jitze van der Vlugt uit te lopen naar 4-15 voor rust.

Na rust ging TFS rustig door en liep uit naar 4-19. Opnieuw kwamen alle spelers tot scoren en verzwakte niemand, ondanks de erg grote voorsprong. Baukje Visser wist nog één van afstand door de korf te gooien en het laatste woord was aan Jitze van der Vlugt met zijn vijfde en Monique Postma met haar achtste doelpunt. Dit bracht de eindstand uiteindelijk op 7-28.

TFS staat op dit moment op de eerste plaats met twee punten voorsprong op de concurrenten. Aankomende zaterdag staat de belangrijkste wedstrijd op het programma tegen Noveas uit Steenwijk. Deze ploeg wist als enige twee punten af te snoepen van de Kompenijsters. De wedstrijd start om 20:20 uur in Houtigehage.