10.9 °C

Flamingo's wint tweede streekderby op rij

zo 5 februari 2017, 15.50 uur

HARKEMA - Zaterdag stond de streekderby Harkema 1 tegen Flamingo’s 1 op het programma. Vorige week wist Flamingo’s de derby tegen It Fean te winnen en wilde deze lijn doorzetten. In het vorige duel tussen de twee teams liet Flamingo’s zich overrompelen door Harkema. Flamingo’s was erop gebrand de punten deze keer mee naar huis te nemen.

De Tamminga-formatie opende de score, maar Harkema had al snel een antwoord en wist twee maal op rij te scoren 2-1. Flamingo’s kwam als eerste op een grotere voorsprong door een paar fraaie afstanders, 3-6. Harkema liet het er niet bij zitten en wist weer gelijk te komen en zelfs op een voorsprong van drie doelpunten te komen, 12-9. Flamingo’s wist voor de rust nog de aansluitingstreffer te scoren 12-11.

Na de rust was het zaak om te blijven scoren en minder tegendoelpunten te krijgen. Al snel had Flamingo’s de gelijkmaker te pakken. Vanaf toen was het stuivertje wisselen qua doelpunten. Zo bleef het een spannende wedstrijd. Flamingo’s kwam steeds weer op voorsprong, maar Harkema wist nog een paar keer op gelijke hoogte te komen. De 21-21 was de laatste gelijke stand. Met een kleine eindsprint zette Flamingo’s de eindstand op 21-23.

Flamingo’s heeft het publiek wederom een spannende wedstrijd bezorgd, maar de punten gaan mee naar Buitenpost, waar volgende week de wedstrijd tegen Elko 1 wordt gespeeld. Het verschil in punten is klein en om de voorsprong te behouden zal deze wedstrijd gewonnen moeten worden.

Dus kom zaterdag allemaal naar sporthal de Houtmoune met om 17.20 uur Flamingo’s 2 tegen Elko 2 en om 18:30 uur Flamingo’s 1 tegen Elko 1.