Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

SC Veenwouden komt goed uit de startblokken

zo 5 februari 2017, 16.45 uur

FEANWALDEN - Koploper SC Veenwouden is de tweede seizoenshelft goed van start gegaan door CVVO uit Lemmer met een 4-0 nederlaag naar huis te sturen. SCV nam daarmee revanche voor de enige nederlaag in deze competitie die het leed in Lemmer.

Voorafgaande aan deze wedstrijd waren er toch wat twijfels over de vorm van de thuisclub omdat in de winterstop alle drie oefenduels verloren gingen en er zelfs niet werd gescoord. Dat de uitslagen van oefenduels van SCV niet zoveel zeggen bleek in de wedstrijd tegen CVVO.

In de eerste helft waren de beide teams goed aan elkaar gewaagd (rust 1-0), maar nadat de thuisclub al vroeg in de tweede helft de 2-0 maakte was de wedstrijd in feite al gespeeld. SCV trok in een saaie tweede helft moeiteloos de overwinning over de streep en aangezien het zeer efficient met de kansen omging werd het een geflatteerde nederlaag voor de formatie van oud-SCV-trainer Germ de Jong.

De wedstrijd
De eerste kans in dit duel was voor CVVO en viel na 13 minuten te noteren toen de topschutter van deze klasse, Gerben Visser, de bal maar net over het doel kopte uit een corner van Lourens Visser. De eerste kans voor SCV was gelijk raak na 17 minuten.
De voorzet van Rinse Procee werd door Liekele Paulusma knap binnen getikt bij de eerste paal: 1-0 De gasten kregen daarna mogelijkheden via Selvin de Boer (schot over) en Gerben Visser die zijn afstandsschot tot corner zag verwerkt door doelman Coenraad van der Mark. De thuisclub was dichtbij een tweede treffer via Liekele Paulusma en Stefan Jan Sijtsma maar gescoord werd er niet meer voor de rust.

Snelle treffer
De tweede helft was nog maar enkele minuten oud of het was al 2-0 Nadat Wytze Veenstra eerst nog een kans had gemist door een voorzet van Ronals Procee niet af te ronden, werd het 2-0 toen Wytze Veenstra raak kopte uit een vrije trap van Rinse Procee.
De gasten probeerden het daarna nog wel maar de echte overtuiging ontbrak en de thuisclub bleef dan ook moeiteloos overeind. Alleen bij corners en vrije trappen onstond er enig gevaar voor het doel van SCV maar doelman van Der Mark toonde zich ook deze middag weer een betrouwbare sluitpost.

De thuisclub miste twee goede mogelijkheden want Albertjan van Zwol kopte na een misser van doelman Nando Kruijsdijk de bal naast het lege doel en Rinse Procee schoot na een solo net naast. In de 87e minuut werd het dan toch 3-0 toen Albertjan van Zwol, die topschutter Gerben Visser totaal onschadelijk maakte dit duel, in tweede instantie raak schoot uit een vrije trap van Rinse Procee. Een minuut later werd het zelf ook nog 4-0 toen Rinse Procee door de defensie soleerde en het hoofd vond van Wytze Veenstra die de CVVO doelman opnieuw kansloos liet.

SCV blijft door deze overwinning comfortabel aan de leiding in de tweede klasse.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369

Aanhanger verliest lading glasplaten op N369



regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij


regionaal nieuws

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Automobilist (29) met teveel drank op botst op lantaarnpaal

Poll: Wat vindt u van de overstap van Joran Jager?

Een verstandige keuze  
26.2%
Een slechte keuze. Hij had zijn partij en liberale principes trouw moeten blijven  
27%
Maakt niet uit, hij is er voor de inwoners  
17.5%
Geen mening  
29.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!