4.2 °C

ASC verzuimt 3 punten thuis te houden

zo 5 februari 2017, 17.00 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond de eerste officiële wedstrijd na de winterstop op het programma voor ASC dat FC Birdaard ontving. Voor ASC is het van het grootste belang om punten te halen, gezien de positie op de ranglijst. Bij ASC maakte Nico Brandsma zijn rentree om wat meer routine in de nog jonge ploeg te brengen. ASC begon behoorlijk aan de wedstrijd en al na 5 minuten werd het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van Hille Wijma na goed voorbereidend werk van Tamme de Boer en Marco de Haan. Helaas duurde de vreugde maar een minuut, toen was het alweer 1-1.

Het was Ype Kingma die een afgeslagen hoekschop achter ASC-goalie Arie Brandsma schoot. ASC liet na deze gelijkmaker het hoofd niet hangen, en bleef op zoek naar een nieuwe voorsprong. ASC kreeg ook kansen, onder meer via Niels Weening (schampte de bal met het hoofd), Marco de Haan en Tamme de Boer (beiden net naast het doel) op een voorsprong, maar in de afronding zat het niet heel erg mee. Na een half uur spelen kwam de wedstrijd iets meer in balans en wist Birdaard ook af en toe een speldenprikje te geven, maar ASC hield het betere van het spel.

In minuut 42 bracht doelman Arie Brandsma redding bij, de tot dan toe, grootste kans voor de bezoekers. De ruststand was dan ook 1-1, en waren er nog 45 minuten voor ASC om de kansen om te zetten in een overwinning. De eerste kans na de onderbreking was echter voor Birdaard, maar doelman Arie Brandsma bracht redding. Na deze kans voor Birdaard was ASC weer beter bij de les en kreeg het wederom een aantal grote kansen maar wisten zowel Remko Hofman als Johan Nicolai deze niet te verzilveren. Zoals het zo vaak gaat, was het Birdaard dat wel een doelpunt kreeg, doordat ASC-verdediger Armando Brandsma de bal op ongelukkige wijze van richting veranderde en deze zomaar bij de 2 paal binnen viel.

Na deze 1-2 voorsprong voor Birdaard na 63 minuten, moest ASC nog een tandje bijschakelen, wat het ook goed deed, om de schade te beperken. ASC kreeg de kansen wel, maar ook Han Zwart had geen geluk in de afronding. De 2-2 kwam er in de 82e minuut toch, het was Tamme de Boer die scoorde op aangeven van Remko Hofman. ASC verdiende meer, en ging naarstig op zoek naar de 3 punten, en die leken er ook te komen toen Han Zwart in de 85e minuut de 3-2 voor ASC maakte, na voorbereidend werk van Johan Nicolai. Het geluk was deze middag helaas aan de zijde van Birdaard, want na 88 minuten wisten de gasten uit 1 van hun spaarzame kansjes, voor een derde maal te scoren. Het was Ype Kingma die de 3-3 eindstand op het scorebord zette, in een wedstrijd waarin ASC zeker meer verdiend had, maar het helaas niet kreeg. Wel kan ASC hierop voortborduren, en zullen, als er zo gespeeld wordt, de punten er vanzelf wel komen.

Volgende week zaterdag, 11 februari, wacht ASC de uitwedstrijd in Ternaard, aanvang 14.30 uur.