9 °C

Invicta/Frigro 1 pakt weer punten

zo 5 februari 2017, 17.10 uur

KOLLUM - Zaterdag was het druk in de van der Bijhal te Kollum. De Havic B1 en het tweede team van Invicta/Frigro waren net kampioen geworden waardoor er veel publiek op de tribune zat. Na deze beide overwinningen was het nu de beurt aan het eerste team om een puike wedstrijd neer te zetten. De tegenstander van vandaag was Emmeloord 1.

Onder leiding van H. Brouwer werd de wedstrijd om 17.20 uur gestart. Aanvoerder Uulco Hoekstra begon samen met zijn vakmaten Silva van der Laan, Folkje Tjalsma en Anne Jan Miedema in de aanval. Omdat Jorn van de Weg wegens ziekte niet kon spelen startte oud eerste speler Ruurd Meindertsma samen met Wim Oostra, Marieke van Straten en Hinke Beets in de verdediging. Silva wist na 2 minuten uit een vrije bal te scoren direct daarna wist ook Emmeloord het gat in de korf te vinden. Het eerste kwartier van de wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen scoren om de beurt.

In het tweede deel van de eerste helft liet de Puttelpot Formatie goed spel zien en kon op deze manier de met voorsprong de rust in gaan. Tussenstand 8-5. In de rust werd duidelijk aangegeven dat we vandaag punten konden gaan pakken maar dat we ontzettend scherp moesten blijven. Dit leek na de pauze goed te gaan. Folkje wist met een mooie afstander er 9-5 van te maken. Toch wist Emmeloord binnen 10 minuten de stand weer gelijk te brengen naar 11-11. Onder meer door de ingebrachte wissels door coach Andre Kalsbeek lukte het Invicta uiteindelijk wel om meer te scoren dan de tegenstander. Deze wissels bestonden uit Jarich Hiemstra, Danielle Broersma en Gerdien Kuipers alle drie kwamen ze naast Ruurd te staan. Met een eindstand van 21-15 weet ook het eerste team van Invicta weer wat winnen is.

Volgende week zal de strijd aangegaan worden met Juventa. Deze wedstrijd zal weer in Kollum plaatsvinden.