Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

KV Veenwouden strijdend ten onder in Drenthe

zo 5 februari 2017, 17.20 uur

FEANWALDEN - Op zaterdag 4 februari mocht de hoofdmacht van KV Veenwouden aantreden tegen Stadskanaal ’74. Leuk feitje is dat de wedstrijd in de provincie Drenthe werd gespeeld in de plaats Nieuw-Buinen, wat net onder Stadskanaal ligt. De vorige ontmoeting in Feanwâlden eindigde in een 20-20 gelijkspel. De ploeg uit Friesland was er dan ook op gebrand om dit keer de winst mee naar huis te nemen.

Na het eerste fluitsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Hummel gingen beide ploegen van start. Stadskanaal kwam feller uit de startblokken en binnen no-time stond er 4-0 op het scorebord. Dit schudde Veenwouden wakker, want daarna vielen de doelpunten ook bij de uitploeg. Door scores van Anna Tadema, Henk Moorlag en Marit Haisma kon de stand opgetrokken worden naar 6-5. Het einde van de eerste helft bleek een spannende fase in de wedstijd te zijn , want beide ploegen gingen aan de thee met een tussenstand van 9-8.

In de tweede helft bleek de gelijk opgaande wedstrijd gewoon op dezelfde manier door te gaan. Aan weerszijden werd goed verdedigd, wat lange aanvallen tot gevolg had. Aan beide kanten werden deze lange aanvallen benut. Han Vastenhoud, Henk Moorlag en Anna Tadema wisten de bal door het kunststof te gooien. Invallend coach Daniël Keizer besloot toen om vaste wissel uit de A-junioren, Meindert Tangerman in het veld te laten komen. Meidert greep meteen zijn kans, want een van zijn eerste balcontacten was een prachtig afstandschot waardoor Veenwouden weer een puntje kon bijtekenen op het scorebord. Helaas mocht dat niet baten, want in de eindfase van de wedstrijd werd er door beide ploegen wel gescoord, maar de ploeg uit Stadskanaal bleek net iets effectiever. Eindstand in Nieuw-Buinen: 20-16. Echter, Veenwouden heeft een dijk van een wedstrijd gespeeld en dat gevoel nemen de blauw-wit hemden mee naar de thuiswedstrijd volgende week tegen streekgenoten van NQL.

Doelpuntenmakers KV Veenwouden: Henk Moorlag 8, Anna Tadema 4, Marit Haisma, Thiadmar Sijens, Han Vastenhoud en Meindert Tangerman, allen 1.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt



kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost