7.7 °C

Ropta Boys hervat competitie met valse start

zo 5 februari 2017, 17.40 uur

OENTSJERK - Op het sportpark met de schitterend mooie naam “Keatsjemouilân” van de v.v. Trynwâlden, gaf Ropta Boys afgelopen zaterdagmiddag niet thuis. De doelstelling om te gaan voor het hoogst haalbare in deze competitie liet Ropta Boys niet zien deze middag. Als het niet gaat zoals het moet gaan dan wordt er snel een excuus gezocht door staf en spelers. Deze keer werden de scheidsrechter en in het slechte kunstgrasveld aangehaald als excuus voor het teleurstellende optreden. Dat is jammer, want Ropta Boys heeft de kleine nederlaag na 90 minuten voetbal aan zichzelf te wijten. De scheidsrechter was misschien niet top en het veld was dramatisch, maar om de nederlaag hierop af te schuiven is heel kort door de bocht.

Sterk begin.
In het begin was het aftasten van beide ploegen, maar na het aftasten was het Ropta Boys die het initiatief nam. De ploeg voetbalde de eerste 25 minuten beter dan het thuisspelend Trynwâlden. Ropta Boys creëerde twee halve kansen en één grote kans om voorsprong te nemen. De twee halve kansen waren voor Tjidsger Braaksma, maar zijn kopbal op aangeven van Erik de Vries was een prooi voor keeper Douwe Anne Akkerman.

De tweede mogelijkheid werd op het laatste moment geblokt door een Trynwâlden verdediger. In de 20e minuut produceerde Ropta Boys een mooie aanval over diverse schijven met als resultaat dat Erik de Vries richting Trynwâlden doel kon op stomen. Erik was niet zelfzuchtig en gaf de bal breed, maar ook hier werd de aanval onderbroken door een verdediger. Achteraf had Erik de Vries voor eigen succes moeten gaan, maar achteraf telt niet in de sport.

Na deze sterke fase van Ropta Boys was het plotsklap afgelopen. Trynwâlden nam de wedstrijd over en Ropta Boys was schijnbaar niet in staat om de ploeg weer op de rails te krijgen. Ropta Boys kwam in de 30e en 32e minuut ongelooflijk goed weg, want twee 100% kansen werden onbegrijpelijk niet verzilverd door de thuisploeg. De eerste kans ontstond uit een puntgave voorzet van Thom Stielstra op de geheel vrijstaande Hessel Breeuwsma. Hij had de bal voor het inkoppen, maar kopte van heel dichtbij over het doel van Ropta Boys.

De kans die twee minuten later ontstond, na slecht verdedigen van Ropta Boys, was nog groter. Nu was het Robert IJsselmuiden die het presteerde voor open doel, want keeper Johannes de Groot was al uitgespeeld, de bal niet in maar naast het lege doel te schieten. Ropta Boys kroop hier door het oog van de naald.

Ondanks deze waarschuwingen bleef de ploeg zeer wisselvallig en ver beneden haar kunnen voetballen aan de rust. In de laatste minuut voor rust was er ook nog de pech dat Tjidsger Braaksma een bal keihard tegen zijn oog kreeg, waardoor hij de wedstrijd moest staken en zijn heil moest zoeken bij de dokterswacht. De rust werd bereikt met 0-0 en hier kon Ropta Boys gezien de twee levensgrote kansen van Trynwâlden niet ontevreden mee zijn.