8.1 °C

DTL 1 speelt met twee gezichten

zo 5 februari 2017, 17.40 uur

HANTUM - Zaterdag trad DTL 1 in een goed gevulde sporthal de Trime in Balk aan tegen Harich 1. Een bekende tegenstander voor de gasten uit Hantum. Beide ploegen troffen elkaar de laatste jaren vaak maar bijna altijd ging de winst naar de ploeg uit Gasterlân. DTL, hekkensluiter in de 2e klas, was echter vooraf niet volstrekt kansloos. De ploeg had immers prima wedstrijden gespeeld de laatste weken dus misschien was een stunt mogelijk.

Bij DTL één wijziging in de basisopstelling. Jacco Posthumus maakte zijn debuut in de basis ten faveure van Levi Kuipers. Vol goede moed begon DTL aan de wedstrijd maar het was al snel Harich die, met gedreven aanvalsspel , een 4-1 voorsprong wisten te pakken. DTL kon maar een enkele keer tot goed uitgespeelde aanvallen komen terwijl bij een zeer effectief Harich vaak eerste schoten direct tot doelpunt leiden. Hierdoor zag DTL dat de thuisploeg een steeds grotere marge kon opbouwen en bij een 13-3 stand kwam de rust als geroepen.

Voor coach Anne Durk Lootsma, die met zijn laatste seizoen bij DTL bezig is, een prima moment om de ploeg weer op de rails te krijgen. Het was zaak om met een heel ander gezicht uit de kleedkamer te komen. Deze opzet slaagde behoorlijk goed want DTL wist na de rust al snel 3 keer op rij te scoren. Nu ineens werden er lange aanvallen opgezet en het was dat de gasten behoorlijk wat pech in de afronding hadden anders was de marge nog kleiner geworden. Ook verdedigend zat de deur goed op slot want Harich kwam bijna niet meer aan scoren toe. Om echt nog de spanning terug te brengen was het verschil al te groot maar ondanks de uiteindelijke 17-9 nederlaag konden de gasten terugkijken op een prima 2e helft.

Een wedstrijd met twee gezichten waarbij DTL toch nog met opgeheven hoofd van het veld kon stappen. Degradatie mag dan nu officieel een feit zijn maar het vertoonde spel bied genoeg kansen voor punten in één van de laatste 3 wedstrijden. De eerste mogelijkheid hiervoor is a.s. zaterdag 11 februari om 16.45 uur met een uitwedstrijd tegen ROG 1 in Groningen.