Account
Logo
Zoeken
6.8 °C

VCR veel effectiever in topper dan Noordbergum

zo 5 februari 2017, 18.00 uur

RINSUMAGEAST - Zaterdag stond er een heuse topper op het programma in de vijfde klasse C. De gedeeltelijke koplopers VCR en Noordbergum stonden tegenover elkaar in het strijdperk voor de eerste wedstrijd in de terugronde op sportpark “De Vonder” te Rinsumageast. Onder prachtige weersomstandigheden maakten beide ploegen er een heus voetbalspektakel van en hielden de vele opgekomen toeschouwers op het puntje van hun stoel. Door blessures en andere oorzaken konden de beide ploegen niet starten in haar optimale en favoriete basisformaties. Ondanks de grote belangen die op het spel stonden begon de thuisploeg afwachtend en liet de gastploeg het spel dicteren. Dit leverde de ploeg van trainer Theo Alink een paar kleine mogelijkheden op maar deze werden niet verzilverd.

In de 9de minuut was het VCR die voor het eerst gevaar stichtte in het vijandelijke zestienmetergebied en meteen doeltreffend was. Het was Melle Wielinga die goed over de rechterflank doorkwam en een goede voorzet in huis had op Jouke Hoekstra. Deze behield vervolgens goed het overzicht en verraste gastkeeper Frans Dijkman met een droge lage knal in de verre benedenhoek voor de 1-0 voorsprong. Vervolgens hielden de beide teams elkaar goed in balans met een optisch veldoverwicht voor de gasten uit Noordbergum. Maar in de slotminuten van deze eerste helft was het wederom de thuisploeg die genadeloos toesloeg. Ditmaal was het Jouke Hoekstra die goed doorkwam over de linkerflank en Mame Braaksma op zijn weg vond. Met een prima balcontrole en een dito lichaamsschijnbeweging was deze zijn directe tegenstander te slim af en schoot de 2-0 tegen de touwen aan.

Na de rust kwam er gelukkig veel meer beleving binnen de krijtlijnen en ontspande zich een heuse voetbaltriller. Daar waar menig toeschouwer nog rustig zat te genieten van zijn of haar bakje koffie, liet Noordbergum er geen gras over groeien. Want binnen een tijdbestek van nog geen vier minuten was een 2-0 achterstand omgebogen tot een 2-2 gelijke stand. Eerst was het middenvelder Wytse Mantel die een prachtige (steek) pass in huis had op Arjen Dillema die de rechterflank indook en deze koelbloedig VCR doelwachter Rene Zwaagstra in de korte hoek verschalkte met de 2-1 aansluitingstreffer.

Nog geen twee min later had Noordbergum een prima combinatie in huis op de rechterkant tussen Sietze Bergsma en Gerard Bos. Bos vond daaropvolgend Remco vd Meulen in het zestienmetergebied en deze vond vervolgens de inkomende Arjen Dillema op de zestienmeterlijn. En met zijn tweede van de middag bepaalde hij de tussenstand op 2-2. En alles lag weer open. Even leek de thuisploeg te capituleren toen Remco vd Meulen ook nog eens goed doorkwam over de rechterflank en maar rakelings voorlangs schoot en de 2-3 binnen handbereik leek. Maar bijna in de tegenstoot was het wederom VCR die genadeloos toesloeg. Een prima corner van Jouke Hoekstra vanaf de linkerkant vond aanvoerder Anton Prins op de zestienmeter. Deze vond vervolgens Jenilson Pires da Silva op de rechterkant en met een (bijna) onmogelijke uithaal met buitenkant rechts verraste hij gastdoelman Dijkman voor de 3-2 voorsprong.

Het publiek stond op de banken. Op het uur had de thuisploeg deze wedstrijd opnieuw in het slot kunnen gooien. Maar de kopbal van Melle Wielinga uit een voorzet van Arno Riemersma vanaf de linkerflank spatte uiteen op de bovenkant van de lat en zo bleef Noordbergum in leven. Uiteindelijk was het toch het wilskrachtige VCR die de eindoverwinning uit het vuur sleepte door een doelpunt van Erwin Raap op aangeven van Mame Braaksma en zo is VCR weer opnieuw alleen koploper.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'


regionaal nieuws

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage

Raad kauwt nog even flink op woningen Houtigehage



regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
27.2%
Nee  
54.4%
Maakt me niet uit  
18.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!



regionaal nieuws

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

Ochtendrit na kroegavond wordt hele dure grap

regionaal nieuws

Stroomstoring treft regio Eanjum

Stroomstoring treft regio Eanjum