9.4 °C

VIOD wint ruim van Minnertsga

zo 5 februari 2017, 19.05 uur

DRIEZUM - VIOD wint ruim van Minnertsga (vvM) na een sterke eerste helft, waar vvM er nauwelijks uitkwam en de gasten de thuisploeg constant onder druk kon houden.

Al na 1 minuut had VIOD op 0-1 kunnen komen toen Nykle Durk van der Valk doorbrak op rechts en vanaf de achterlijn voorgaf. De inzet van Erik v/d Veen eindigde bovenop de lat. Vlot hierna volgen al een aantal corners welke wel gevaarlijk waren maar niet hele grote kansen opleverden. vvM kwam eenmaal tot een goede vrije trap, deze werd goed gepakt door keeper Otte Visser. In de 20e minuut weer een goede corner van Erik, deze werd naar de grond gekopt door Roelof v.d. Veen, Jouke Sjoerdstra schoot de bal van dichtbij binnen. 0-1

Een paar minuten later een hele mooie aanval opgezet van achteruit, een steekbal op de lopende Jelmer Visser, die kwam goed los van zijn tegenstander en gaf een goede voorzet, die werd binnen geschoten door VIOD’s trainingsbeest Pieter Ele Kuitert. 0-2

Nog voor de pauze zou het 0-3 worden, corner nummer 8 van VIOD werd goed terug gekopt door Roelof, en in de scrimmage was het wederom Kuitert die er als de kippen bij was en de 0-3 binnenschoot. Na een zeer sterke eerste helft, en waarbij vvM er nauwelijks aan te pas kwam een dikverdiende voorsprong.

2e helft
vvM kwam sterk uit de kleedkamer en zette VIOD onder druk met veel lange ballen, men nam hierin ook de nodige risico’s. Gelijk werd een vrije trap goed ingekopt maar Otte pakte deze bal. VIOD kon er een paar keer uitkomen en had de 0-4 al kunnen en moeten maken. Hierna kon VIOD er nog maar moeilijk uitkomen en hield vvM de gasten onder druk. Dit resulteerde na 60 minuten in de 1-3. Een goede voorzet vanaf de rechterkant werd op de pantoffel genomen door aanvoerder v/d Mossel en dit leverde een mooi doelpunt op. (Of het nou een voorzet, of een schot was, het doelpunt mocht er zijn).

Minnertsga bracht de gasten wel in de problemen, echter dit leverde 1 100% kans op. Bij VIOD gingen Gerald Mous en Jelmer Visser na 70 minuten naar de kant en deze werden vervangen door Marcel v/d Meulen en Pieter Feddema. Na 77 minuten een goed schot van vvM, een goede redding van Otte! In de slotminuten konden de gasten de voorsprong nog uitbouwen, na 84 minuten een doelpunt van invaller Feddema en in de 87e minuut een doelpunt van invaller v/d Meulen na een goede steekbal van Kuitert. Tussendoor had Jouke Sjoerdstra nog een gele kaart gepakt na een verkeerde breedte pass van René v/d Veen.

Een mooie middag voor de formatie uit Driesum/Wouterswoude en door deze overwinning nestelt VIOD zich in een brede middenmoot waarbij het verschil tussen de nr. 6 en nr. 12 maar 4 punten is. Volgende week een thuiswedstrijd op sportpark Treffersheech tegen vv Rottevalle, als de weersomstandigheden het toelaten. Aanvang 14.30