6.3 °C

TFS wint van concurrent Noveas

ma 6 februari 2017, 15.28 uur

DRACHTSTERCOMPAGNIE - TFS heeft zaterdag goede zaken gedaan tegen medeconcurrent Noveas uit Steenwijk. Hierdoor is voor de gasten nu het zicht op het kampioenschap zo goed als verkeken. Door deze overwinning blijft er voor TFS nog één concurrent over in deze zaalcompetitie.

Via een strafworp kwam Noveas in de eerste minuut al op een 0-1 voorsprong. Ook zei wisten dat deze zaterdagavond erop of eronder zou zijn. Al snel had TFS met een afstandsschot hier een antwoord op en maakte er 1-1 van. Via Jitze van der Vlugt werd het 2-2, maar vanaf hier nam Noveas een kleine voorsprong van twee doelpunten. Via tweemaal Remko Laanstra werd het opnieuw gelijk en met twee rake schoten van Monique Postma gingen de groenhemden met twee punten voorsprong verder: 6-4. TFS kon dit jammer genoeg niet vasthouden tot de rust. Noveas kon de stand nog net weer gelijk trekken naar 6-6 voor beide ploegen de rust in gingen.

Na rust bleef het stuivertje wisselen. Na de 9-9 konden de gasten voor de laatste keer een voorsprong pakken naar 9-11. In een spannend slotstuk scoorde TFS viermaal op rij via Wiepie Nijboer, Monique Postma en Remko Laanstra. Dit gaf de definitieve dreun aan Noveas. Het laatste woord was aan Marrit Nijmeijer. Zij wist de eindstand naar 14-12 te brengen.