Account
Logo
Zoeken
5.1 °C

RC Drachten verliest van RFC Rams

ma 6 februari 2017, 15.33 uur

DRACHTEN - Rugbyclub Drachten speelde dit weekend thuis tegen de koploper in de competitie de Rams uit Apeldoorn. Een zware pot op voorhand aangezien Drachten in de uitwedstrijd met dikke cijfers verloren had.

Hoe anders zag het wedstrijdbeeld er dit keer uit, er werd gevochten voor elke meter en de Rams werden flink achteruit gezet. Vooral fly half Marten Heres deed met een aantal goede kicks van zich spreken. Na 15 minuten herpakten de Rams zich en dit resulteerde in de eerst try tegen. Drachten deed er vervolgens een schepje bovenop en wist ook zijn eerste punten op het score bord te zetten 7-7. Er werd bloed geroken want Justin Swart scoorde na een mooie aanval de 2e try voor Drachten.

Het spel bleef op en neer golven en vooral Bart van Apeldoorn liet zijn kwaliteit zien met een aantal mooie try saving tackles. In de 2e helft liet het gebrek aan ervaring bij Drachten zich merken, de Rams wisten nog 2 trys te scoren wat resulteerde in een eindstand van 18-28.

Trainer Yuri de Wit was na afloop vooral tevreden over de getoonde vechtlust van Drachten, er zal in het vervolg wel gewonnen moeten worden want met nog 5 wedstrijden voor de boeg moet er vanaf nu gewonnen worden om degradatie te voorkomen. Komende zondag wordt er uit gespeeld tegen de nummer 6 RC Phoenix uit Delfzijl.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
76.8%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.2%
Ik hoop dat het doorgaat!  
20%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie



regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381