Account
Logo
Zoeken
9.1 °C

Esta (Stadskanaal) D1 wint van WSG Dragor D1

ma 6 februari 2017, 15.34 uur

DRACHTEN - Zondag reizen de dames van DraGor af naar Stadskanaal. De vorige keer in eigen bad wisten de dames van DraGor met 13-12 te winnen.

Vandaag beseften de dames dat het een pittige wedstrijd zou worden, ook doordat Johanna Merkus, Maaike de Boer, Esther de Haan en Melissa van den Adel er niet bij waren. Met 1 wissel op de bank hield het niet over.

Folkert de Haan coachte vandaag en gaf de dames instructies voor posities mee en de tactiek om de wedstrijd in goeie banen te kunnen leiden.

De eerste periode startte Stadskanaal sterk en DraGor had direct bal verlies. Stadskanaal opende de wedstrijd direct met 1-0 voorsprong. De volgende actie lag bij DraGor maar helaas werd een kans tot scoren van Hermien afgefloten. Na 3 minuten speeltijd was de stand 2-0 voor de tegenpartij. Door de voorzichtige start van DraGor stond er al snel 3-0 op het scorebord.

DraGor had daarna de nodige kansen waaronder 2 van Amarens maar deze konden helaas het net niet vinden. Het gaf wel de nodige moed!!

De eerste periode werd afgesloten met 5-0 voor Stadskanaal.

Stadskanaal startte in de 2e periode wederom sterk. DraGor verdedigde krachtig waardoor 2x 30 seconden niet werden benut door de tegenpartij. DraGor had kans voor de goal maar miste. Daarna meteen nog een kans deze werd benut door Hermien waarbij de stand 5-1 is. Mogelijk gaf dit hoop op een kentering in de wedstrijd . DraGor speelt vanaf nu iets verzorgder. Stadskanaal weet deze periode nog een keer te scoren de tussenstand in periode 2 eindigt op 6-1; een periode waarin de schade beperkt bleef. Coach Folkert stuurde aan op schade beperking en focus op een verzorgd spel.

De 3e periode won Amarens bij het zwemmen om de bal, hierdoor kon meteen de aanval worden ingezet. Helaas werd er bal verlies geleden door de sterke verdediging van de tegenpartij en scoorde Stadskanaal de 7-1. Een mooi doelpunt voor de thuis spelende partij, waarbij de goed keepende Astrid geen kans maakte. Daarna scoorde Stadskanaal nog 2x, 9-1. Hermien wist de goal nog een keer te vinden waarbij de stand op 9-2 kwam . De 3e periode sloot af met een achterstand van 10-2.

De laatste periode startte Stadskanaal met de aanval waarbij er een doelpunt viel, stand 11-2. Nog een mooie kans voor Aafke die voorbij de verdediger vrij een strak schot richting goal plaatst, helaas gaat de bal net voor de goal langs. Nog een schot op doel van Imke, maar de keeper hield haar goal schoon.

Na een aantal aanvallen van Stadskanaal maar ook mooie reddingen van doelvrouw Astrid is de eindstand bepaalt 13-2.

Stadskanaal had een goeie middag, DraGor heeft gestreden voor wat het waard is, miste een viertal spelers waarbij vandaag de tegenpartij een maat te groot is.

doelpunten maker: Hermien de Boer 2x

Volgende wedstrijd spelen de dames van DraGor weer thuis om 21:45 tegen Eemsrobben.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Scooterrijder zonder papieren gewond na aanrijding

Scooterrijder zonder papieren gewond na aanrijding


regionaal nieuws

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919

Auto's zwaar beschadigd bij botsing op N919



regionaal nieuws

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland

SmelneFM koerst aan op samenwerking Opsterland


regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


regionaal nieuws

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt

Meisje mishandeld door man (24) na afwijzing flirt