10.9 °C

V en V verliest van Quick '21 (15-17)

ma 6 februari 2017, 16.20 uur

GARYP - Quick heeft de laatste weken een aantal goede wedstrijden gespeeld en is daardoor medekoploper in de competitie. Gezien de matige resultaten van V en V in 2017 was Quick voorafgaand aan deze wedstrijd daarom de torenhoge favoriet. Maar de laatste jaren deed altijd weer blijken dat deze derby wat extra energie geeft bij de tegenstander uit Garijp. De ploeg is daarom een serieuze angstgegner geworden voor de Quickers.

Zo ook deze wedstrijd was het meteen V en V die in de eerste aanval scoorde. Het eerste aanvalsvak van Quick volgde dit voorbeeld en Hilly Neeltje vd Wal bracht Quick weer op gelijke hoogte. Het andere Quick- vak had het deze wedstrijd lastig om tot scoren komen. V en V had meer kracht in de rebound en hier wist Quick maar moeizaam mee om te gaan. Door dit haperende aanvalsvak liep Quick al snel achter de feiten in de eerste helft. Gelukkig waren in het andere vak de heren Romke Kooistra en Jelte de Vries wel zeer doeltreffend en kon de achterstand bij rust beperkt blijven tot 10-9.

In de tweede helft een zelfde wedstrijdbeeld. V en V schakelde over naar achterverdedigen. Het wedstrijdtempo daalde en dit kwam de amusementswaarde van de wedstrijd niet ten goede. Quick moest hierop ingrijpen. Stan Kleinhuis werd in het veld gebracht voor een sterkere rebound en Klara Kooistra voor meer snelheid. Dit pakte goed uit. Er werden langere aanvallen neergezet en de schutters konden beter in stelling worden gebracht. Het leek nu een kwestie van tijd dat de doelpunten zouden vallen. Op een stand van 14-13 kwam Quick via een treffer van Gerwold Hylkema weer op gelijke hoogte.

Gelijk hierna wist V en V een oplettendheid in de verdediging af te straffen en rook het de overwinning met nog 6 minuten op de klok. Romke Kooistra maakte vervolgens van afstand de 15-15. In de laatste zenuwslopende minuten was het Gerwold Hylkema die met een doorbraak en een afstandschot Quick naar de overwinning schoot. Eindstand 15-17. Een moeizame maar zeer belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap.

Volgende week speelt Quick tegen Harich om 19.40uur in sporthal Westermar in Burgum.

Doelpunten: Romke Kooistra 4, Jelte de Vries 5 , Gerwold Hylkema 6, Hilly Neeltje vd Wal 2