12.3 °C

Weer zege Five Pack op een van de koplopers

zo 12 februari 2017, 15.39 uur

URETERP - In de thuiswedstrijd was Five Pack nog kansloos tegen het sterke Uitsmijters uit Almelo, maar in Almelo lieten de Ureterpers zien dat de stijgende lijn van de laatste weken zich voortzet. In een wedstrijd die tot de laatste minuten spannend bleef, hield Five Pack het hoofd koel en won verdiend met 61 – 70.

Lange tijd was het onzeker of de wedstrijd in verband met een stroomstoring in Almelo door zou gaan. Slechts drie uur voor aanvang kwam het bericht dat de wedstrijd alsnog door zou gaan en moesten de spelers overal vandaan geplukt worden. Kortom, niet de ideale voorbereiding voor wat zeker een zware wedstrijd zou worden. Maar de Ureterpers waren er klaar voor.

Five Pack startte sterk en nam een 0-7 voorsprong. Bij de thuiswedstrijd leed Five Pack veel balverlies en waren er veel onnodige fouten, maar in Almelo waren de Ureterpers zuinig op de bal. Het team speelde geconcentreerd. Lennart Hoving heerste als vanouds onder de borden en pakte veel aanvallende rebounds.

In het vierde kwart ging de strijd gelijk op. Five Pack speelde sterk en liet zich niet van de wijs brengen. Opvallend was ook het aantal benutte vrije worpen in dit kwart: 9 van de 10. Met nog vijf minuten op de klok stond Uitmijters met één punt voor. Five Pack rechtte nog eenmaal de rug en aan de hand van Martijn Wielinga en Edo Slump, die samen 16 punten in de laatste minuten maakten, bouwden de Ureterpers een voorsprong op. Door een strakke verdediging wist Uitsmijters slechts zes punten te maken.

"Na een slecht begin van het seizoen merk je dat we weer als vanouds spelen. Twee keer in een uitwedstrijd van de koplopers winnen is natuurlijk geweldig", aldus Roelof Dolfijn.

Vrijdag 3 maart speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Groene Uilen 2 uit Groningen.