Account
Logo
Zoeken
6.4 °C

KC de Pein walst over KV Leeuwarden heen

ma 13 februari 2017, 14.39 uur

OPEINDE - In een eerdere wedstrijd werd er nipt gelijk gespeeld in de Friese hoofdstad, maar in Houtigehage hadden de Leeuwarders geen schijn van kans.

Bij de Pein lukte nagenoeg alles. De vlotte 4-0 voorsprong was geen reden om gas terug te nemen en met name het peinder herenkwartet wist de korf uit alle hoeken van het veld te vinden. In een snelle wedstrijd zag Leeuwarden de meeste kansen verloren gaan waar elke misstap in de verdediging gretig door de Pein aangepakt werd om het gat groter te maken. In de loop van de eerste helft werden de geelhemden minder scherp en liet ook de thuisploeg wat steekjes vallen, maar aanvallend bleef men met scherp schieten. Met een 15-8 ruststand konden beide teams zich opmaken voor het tweede bedrijf.

Leeuwarden kwam fel uit de kleedkamers, maar de risico's die hierdoor genomen werden leverde de Pein de nodige strafworpen en vrije ballen op. Ook die buitenkansjes liet de thuisploeg niet onbenut en op 16-10 werd er een tandje bij geschakeld. Leeuwarden had even helemaal niks meer in te brengen en de peinders stootten door tot 28-12. In de slotfase was de scoringsdrang wat afgeremd en Leeuwarden kon via invallers de 28-14 eindstand op het bord zetten.
Een monsterscore voor de Pein die hierdoor twee plaatsen op de ranglijst stijgt en zich stevig in de middenmoot nestelt. Begin maart zal de strijd met VZK aangegaan worden om dit plekje op de ranglijst te behouden. Ook een tegenstander waartegen de Pein 1 nog wat goed te maken heeft.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





regionaal nieuws

Fietsster gewond bij aanrijding

Fietsster gewond bij aanrijding



regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver




regionaal nieuws

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

Voorwaardelijke boete voor online wapenhandelaar

regionaal nieuws

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum

Geslaagde kruiwagenmars door Burgum