Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

© WâldNet |  Robin Huisman de Jong speelt vanaf volgend seizoen voor VV Buitenpost.

Robin Huisman de Jong naar VV Buitenpost

vr 17 februari 2017, 12.43 uur

BUITENPOST - Robin Huisman de Jong gaat volgend seizoen de verdediging van VV Buitenpost leiden. De 28-jarige voormalige profvoetballer uit Sneek speelt nu nog bij Harkemase Boys, waar hij op het tweede plan is beland. “Ik wol it plezier yn it fuotbaljen werom krije. Bûtenpost is in jonge ploech mei ambysje. Ik hoopje mei de klup it lêste stapke nei de top 3 te meitsjen”, zegt Robin.

De verdediger neemt veel ervaring mee naar Buitenpost. De Sneker is op jonge leeftijd naar SC Heerenveen gegaan en heeft daar tot zijn twintigste gespeeld. Door een knieblessure haalde hij net niet het eerste elftal. Zijn profcarrière maakte een doorstart bij FC Emmen, waarvoor hij 15 duels in de Jupiler League heeft gespeeld. Daarna volgde een tweejarig avontuur bij Cloppenburg in de Duitse Oberliga. Bij zijn terugkeer bij jeugdliefde SWZ Boso Sneek, dat in de hoofdklasse speelde, werd hij meteen kampioen. Ondertussen had hij al bekendgemaakt naar Harkemase Boys te verkassen. “By Harkema ha ik fjouwer jier spile mei allinnich hichtepunten. Dit lêste jier is spitigernôch net sa súksesfol.”

Plezier
Robin Huisman de Jong geeft aan niet meer lang te willen reizen voor het voetbal. Hij sloeg daarom menig aanbod van topclubs af. Hij werkt nu als fysiotherapeut bij Allert Pol Fysiotherapie in Buitenpost, sponsor bij VV Buitenpost. “Nei it wurk bin ik yn twa minuten op it fuotbalfjild. Ideaal.” De overgang naar de stabiele eersteklasser ziet hij helemaal zitten. “De klup hat alles goed foar elkoar. Der gean in pear basisspilers fuort. Mei myn erfaring kin ik de jonge spilers wat bybringe. Ik ferwachtsje mei folle plezier by Bûtenpost fuotbalje te kinnen”, aldus Robin.

Aanwinst
Buitenpost was op zoek naar een verdediger omdat de ervaren basisspelers Halbe Mossel en Marco van Leijen hadden aangegeven te vertrekken. Omdat er geen centrale verdediger vanuit de jeugd doorstroomde, kwam de club al snel uit bij Robin. “We hebben hem gevraagd of hij Buitenpost als een uitdaging zag. Hij was gelijk enthousiast”, vertelt trainer René van der Weij. “Robin is een echte aanwinst voor onze verdediging. Hij heeft ervaring, brengt rust in het spel en kan ontzettend goed voetballen. Daarnaast is Robin tactisch sterk en heeft een uitstekende pass.”

Allert Pol
Ook zijn werkgever is blij met zijn stap. “Werken in de praktijk van Allert Pol is ook een vorm van topsport. Robin is een winnaar, weet welke mentaliteit er voor nodig is om op niveau te presteren. Ook wat betreft gezelligheid past hij hartstikke goed in het team van Allert Pol Fysiotherapie. Robin is, naast een aanwinst voor VV Buitenpost, ook een aanwinst voor onze praktijk”, aldus Allert Pol.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
66.2%
Ja, op aanvraag  
15.8%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk