13.2 °C

Ropta Boys verliest onnodig punten in Garyp

za 18 februari 2017, 18.20 uur

GARYP - Sinds jaar en dag heeft Ropta Boys het moeilijk in Garijp tegen de plaatselijke voetbalvereniging V en V’68. Zo ook afgelopen zaterdagmiddag. Alleen deze keer is het volledig te wijten dan Ropta Boys zelf, omdat men voldoende 100% kansen wist te creëren, maar geen één wist te verzilveren. Het scorend onvermogen bleek afgelopen zaterdagmiddag een grote sta in de weg voor Ropta Boys.

1e helft.
Onder leiding van scheidsrechter Koper waren de eerste 10 minuten van zeer matig niveau. Veel geklungel aan weerszijden. Daarna pakte Ropta Boys de wedstrijd op en trok deze naar zich toe. Het werd in de eerste helft éénrichtingsverkeer met een paar ongelooflijk grote kansen voor Ropta Boys om de wedstrijd in de eerste helft te beslissen.

Na 10 minuten voetbal komt Tim van der Voort alleen op de keeper af, maar zijn inzet werd met het lichaam gekeerd door de doelman. De rebound kwam voor de voeten van Tjidsger Braaksma die de hoek voor het uitzoeken had om te scoren. Maar zijn inzet trof geen doel, want een verdediger van V en V’68 redde op de doellijn. Ropta Boys ging goed door in creëerde gevaar via corners en vrije trappen. Erik de Vries en Geert Linthof misten maar net uit twee goed genomen vrije trappen. Ondanks het overwicht moest Ropta Boys achterin oppassen, want V en V’68 wist met strijd de nodige speldenprikken uit te delen.

In de 27e minuut was er opnieuw een 100% kans voor Ropta Boys. Een actie over rechts werd door Simon Dijkstra voor geslingerd. Bij de tweede paal wist de V en V’68 keeper redding te brengen door de bal voor Geert Linthof weg te tikken. De rebound belandde opnieuw in de voeten van Tjidsger Braaksma. Tjidsger wist in het strafschopgebied twee spelers te omspelen, maar alleen voor het doel werd zijn inzet deze keer door de veel mee voetballende keeper andermaal gered. V en V’68 kreeg één goede mogelijkheid. Een verkeerde uittrap van keeper Johannes de Groot kwam precies in de voeten van een V en V’68 speler. Deze aarzelde niet en knalde op doel, maar keeper Johannes de Groot wist zijn eigen fout te herstellen via fraai keeperswerk.

De derde 100% kans deed zich voor in de 40e minuut. Via een fraaie aanval wist Tjidsger Braaksma medespeler Erik de Vries vrij voor de V en V’68 doelman te zetten. Maar ook de topscoorder van Ropta Boys, Erik de Vries, wist deze 100% kans niet te verzilveren en stuitte ook op de goed uit zijn doel komende V en V’68 keeper. De bal van Erik had nog breed gekund op de meelopende Geert Linthof, maar zijn eigen kans was groot genoeg om voor eigen succes te gaan. Door het missen van deze grote mogelijkheden hield Ropta Boys tegenstander V en V’68 in leven en deed zichzelf ongelooflijk veel te kort. Het was wonder gezien de grote kansen aan Ropta Boys zijde dat de ruststand werd bepaald op 0-0.

2e helft.
V en V’68 kwam sterk uit de kleedkamer. In de beginfase werd Ropta Boys enigszins overrompeld. Uit enkele corners en een vrije trap werd V en V’68 meteen gevaarlijk, maar gelukkig stond keeper Johannes de Groot goed op te letten en voorkwam erger. Maar in de 58e minuut was Johannes wel degelijk verslagen, maar nu was het Anco Dijkstra die het schot van de V en V’68 spits wist te blokken. In de tweede helft waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd. Ondanks dat Ropta Boys nu geen 100% kansen creëerde werd het wel 0-1.

Het doelpunt van Ropta Boys viel in 60e minuut uit vrije trap van specialist Erik de Vries. Hij krulde met links de bal van ongeveer 20 meter over de muur en liet de V en V’68 doelman kansloos. (0-1) Een mooi doelpunt en gezien het wedstrijd beeld een verdiende voorsprong. Alleen Ropta Boys vergat daarna om door te drukken, terwijl men opnieuw goede mogelijkheden kreeg om de score te verdubbelen. Twee keer kwam Ropta Boys over rechts goed door via Simon Dijkstra en Tjidsger Braaksma, maar beide keren kwam de voorzet niet terecht bij een medespeler.

In 76e minuut had invaller Nik van der Voort de 0-2 moeten maken. Via een goede combinatie wist Tjidsger Braaksma zijn medespeler Nik van der Voort voor de 4e maal in deze wedstrijd alleen voor de keeper te zetten. Ook deze inzet van Nik van der Voort werd uitstekend met de voet gepakt door de keeper. De laatste grote kans werd door invaller Willem Meinema op een presenteerblaadje gegeven aan Tjidsger Braaksma. Alleen voor het doel duurde zijn inzet te lang, waardoor een verdediger kon blokken. Ondanks het missen van deze grote kansen leek Ropta Boys met de schrik vrij te komen in Garijp. Leek, want in de 88e minuut sloeg V en V’68 toe. Een vrije trap net buiten de zestien werd door de aanvoerder van V en V’68 als een streep door de muur geschoten met als resultaat de gelijkmaker. (1-1)

Conclusie: Door het scorend onvermogen aan Ropta Boys zijde, laat de ploeg twee hele dure punten liggen om überhaupt in aanmerking te willen komen voor de 3e plaats op de ranglijst. Gezien het verloop van de twee wedstrijden na de winterstop is er voldoende werk aan de winkel om Ropta Boys op het winnende spoor te krijgen. Eindstand: 1-1.