Account
Logo
Zoeken
10.3 °C

Centre Squash Drachten verliest in Rotterdam

zo 19 februari 2017, 12.20 uur

DRACHTEN - Vrijdag vertrok het eerste heren team van Centre Squash Drachten naar Rotterdam om het op te nemen tegen de nummer 3 uit de competitie en rechtstreekse concurrent om de titel. De Drachtsters moesten het deze avond doen zonder vaste waarde Thijs Roukens die in Frankrijk zat voor de Europese junior tour. Wel was er de beschikking over de Australische Glenn Keenan, Derk Kuiper, Joost Biezeno en Frank Staal.

Even voor aanvang van de wedstrijd ontving team manager Sipke Wiersma het nieuws dat Victoria Rotterdam dat ook in de Eredivisie uitkomt met hun eerste heren team een van deze Eredivisie spelers mee zal nemen in de wedstrijd tegen Drachten. Dit betekend dat alle spelers een plaats in het team naar beneden zakken waardoor alle Drachtster een zwaardere wedstrijd voor de kiezen krijgen. Glenn Keenan beet het spits af in een heuse thriller tegen eredivisionist Joris Wagenaar.

Na anderhalf uur spelen trok Wagenaar aan het langste eind en won met 3-1. Frank Staal trok de score weer recht door razend snel te winnen met 3-0 waardoor er nog geen vuiltje aan de lucht leek voor Drachten. Derk Kuiper nog herstellend van een kuit blessure miste het vertrouwen en kon geen vuist maken tegen de Rotterdammer en verloor met 3-0. Tussenstand 6-5 in het voordeel van Rotterdam, een overwinning van Joost betekend de winst mee naar Friesland. Echter kon Joost geen pot breken en verloof in 3 straight games van Stefan Welters. Hierdoor neemt Victoria de koppositie over van de Friezen met een 3 punten voorsprong. Utrecht verliest met 12-6 waardoor Drachten nog met 2 punten voor blijft op de nummer 3.

Met nog 2 wedstrijden en een confrontatie tussen Drachten en Utrecht in de laatste ronde denderen we af een spannend slot!

Komende vrijdag spelen de Friezen voor eigen publiek tegen middenmoter Ede.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.2%
Ja, op aanvraag  
14.5%
Nee  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk